RECEPT: GEGRILDE ASPERGES MET BURRATA EN HAZELNOOTKRUIM
/ Categories: Recepten

RECEPT: GEGRILDE ASPERGES MET BURRATA EN HAZELNOOTKRUIM

Inspiratie nodig voor een gezond bijgerecht? Ga groen en bereid een recept met groene asperges. Perfect in combinatie met citroensap, bestrooid met hazelnootkruim en gegarneerd met romige burrata. Smakelijk en mooi op elk bord!

DIT HEB JE NODIG

 • 1 bos groene asperges, houtachtige uiteinden verwijderd
 • 1 bol burrata
 • 1/2 kopje hazelnoten, fijngemaald met een blender of staafmixer
 • 1 citroen
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Zout en peper naar smaak
 • WMF Profi Plus Contact Grill Perfection

ZO MAAK JE HET

 1. Verwarm de WMF Profi Plus Contact Grill Perfection. Borstel de asperges lichtjes in met olijfolie en grill ze 2-3 minuten, tot ze gaar en licht geroosterd zijn.
 2. Leg de asperges op een serveerschaal.
 3. Verkruimel de burrata over de asperges en bestrooi met hazelnootkruim.
 4. Snijd de citroen doormidden en pers het sap uit over de asperges en burrata.
 5. Besprenkel de asperges en burrata met olijfolie en breng op smaak met zout en peper naar smaak.
 6. Serveer meteen en geniet van deze heerlijke en luxe gegrilde groene asperges met burrata, hazelnootkruim en citroensap! 

TIP: 

Dit gerecht van gegrilde groene asperges met burrata, hazelnootkruim en citroensap kan op zichzelf al een complete maaltijd zijn, vooral als je het serveert met wat vers brood om het overtollige sap op te dopen.

Als je toch nog iets wilt serveren om het gerecht aan te vullen, kun je overwegen om een frisse salade te serveren. Bijvoorbeeld een salade met rucola, cherrytomaatjes en een dressing van balsamicoazijn en olijfolie zou perfect passen bij de licht geroosterde smaak van de asperges en de romige textuur van de burrata.

Een andere optie zou zijn om dit gerecht te serveren als bijgerecht bij een stukje gegrild vlees of vis. Denk aan een stukje gegrilde zalm, kip of biefstuk. De gegrilde groene asperges en de romige burrata passen goed bij de hartige smaak van een stukje vlees of vis en geven zo een volledige en heerlijke maaltijd.

Previous Article RECEPT: PAAS CRUFFIN'S
Next Article RECEPT: GROENE ASPERGES MET GEROOSTERDE PERZIK
Rate this article:
5.0