RECEPT: PAAS CRUFFIN'S
/ Categories: Recepten

RECEPT: PAAS CRUFFIN'S

Gek op croissants? Probeer dan ook het recept van deze cruffins. Een combinatie tussen een klassieke croissant en muffin. Een verrassende twist voor tijdens Pasen.

 DIT HEB JE NODIG


Voor het deeg:

  • 450 gram meel 
  • 10 gram droge gist
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 el suiker
  • 75 g zachte boter
  • tot 280 ml lauw water

Voor de vulling:

  • 180 g gesmolten boter
  • Meng 12 eetlepels bruine suiker met 1 theelepel kaneel
  • 50 g sinaasappelschil
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram gehakte amandelen

ZO MAAK JE HET 

 

  1. Meng de droge ingrediënten voor het deeg, voeg langzaam het water in kleine porties toe en kneed tot een elastisch deeg ontstaat (gebruik eventueel niet al het water).

  2. Voeg de zachte boter (75g) toe en kneed ongeveer 10 minuten.

  3. Dek af en laat 45 minuten rijzen op een warme plek.

  4. Verdeel in 12 stukken, dek af en rol stuk voor stuk dun uit (gebruik eventueel een pastamachine), bestrijk met gesmolten boter, bestrooi met kaneelsuiker, rozijnen, sinaasappelschil en amandelen en rol op. 

  5. Snijd de rol bijna doormidden met een scherp mes en rol de helften links en rechts met de open kant naar buiten.

  6. Stapel de spiralen op elkaar en doe ze in een muffinvorm bekleed met bakpapier.

  7. Dek af en laat nog 45 minuten rijzen en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 25-30 minuten.

Previous Article RECEPT: TIRAMISU-ESPRESSO'S
Next Article RECEPT: GEGRILDE ASPERGES MET BURRATA EN HAZELNOOTKRUIM
Rate this article:
5.0