dinsdag 27 juli 2021 / Categorieën: Recepten RECEPT: KEBABSPIESEN VAN LAMSGEHAKT MET TURKS BROOD EN YOGHURTDIP DIT HEB JE NODIG Voor 4 personen VOOR DE KEBAB 3 teentjes knoflook 3 uien 2 kleine rode chilipepers 800 g lamsgehakt 1 el gedroogde tijm 1 tl gemalen komijn Zout Peper Een beetje olijfolie Spiesen Een grillpan VOOR DE DIP 4 takjes verse munt 2 teentjes knoflook 1 el citroensap Zout 500 g Turkse yoghurt VOOR ERBIJ Romaine sla 2 rode uien ½ granaatappel Turks brood ZO MAAK JE HET Pel en snipper de knoflook en uien grof. Snijd en hak de chilipepers. Doe het lamsgehakt in een kom. Meng het lamsgehakt met alle kruiden, knoflook en ui. Kneed alles goed door elkaar met je handen. Vorm rondom de spiesen de kebabs. Dit is het makkelijkst als je je handen een beetje vochtig maakt, dan blijft het vlees minder plakken. Leg de spiesen in een grillpan, grill of barbecue totdat ze gaar zijn. Voor de dip, hak je de munt fijn en pel en hak je de knoflook fijn. Maal dit, samen met een snuf zout en 1 el citroensap door de yoghurt heen. Voor de salade, was en snijd je romaine sla fijn. Pel de uien en snijd in ringen. Verwijder de granaatappelpitjes. Bak ondertussen het Turkse brood af. Meng de sla en granaatappelpitjes door elkaar, verdeel over borden en breng op smaak met een beetje zout en olijfolie. Leg de spiesen erop, garneer met wat uienringen en het Turkse brood met de tip. Tip: eventueel kun je de uienringen ook bakken, als je rauwe uien net wat te scherp vindt. Vorige artikel PERFECTE BIEFSTUK BAKKEN DOE JE ZO! Volgende artikel RECEPT: GEGRILDE PUNTPAPRIKA'S MET PADDENSTOELENVULLING EN FETADIP Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019