RECEPT: KEBABSPIESEN VAN LAMSGEHAKT MET TURKS BROOD EN YOGHURTDIP
/ Categories: Recepten

RECEPT: KEBABSPIESEN VAN LAMSGEHAKT MET TURKS BROOD EN YOGHURTDIP

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

VOOR DE KEBAB

  • 3 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • 2 kleine rode chilipepers
  • 800 g lamsgehakt 
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 tl gemalen komijn
  • Zout
  • Peper 
  • Een beetje olijfolie
  • Spiesen
  • Een grillpan 

VOOR DE DIP

  • 4 takjes verse munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1  el citroensap
  • Zout
  • 500 g Turkse yoghurt

VOOR ERBIJ

  • Romaine sla
  • 2 rode uien
  • ½ granaatappel
  • Turks brood

ZO MAAK JE HET

  1. Pel en snipper de knoflook en uien grof. Snijd en hak de chilipepers.
  2. Doe het lamsgehakt in een kom. Meng het lamsgehakt met alle kruiden, knoflook en ui. Kneed alles goed door elkaar met je handen.
  3. Vorm rondom de spiesen de kebabs. Dit is het makkelijkst als je je handen een beetje vochtig maakt, dan blijft het vlees minder plakken.
  4. Leg de spiesen in een grillpan, grill of barbecue totdat ze gaar zijn.
  5. Voor de dip, hak je de munt fijn en pel en hak je de knoflook fijn. Maal dit, samen met een snuf zout en 1 el citroensap door de yoghurt heen.
  6. Voor de salade, was en snijd je romaine sla fijn. Pel de uien en snijd in ringen.  Verwijder de granaatappelpitjes. Bak ondertussen het Turkse brood af.
  7. Meng de sla en granaatappelpitjes door elkaar, verdeel over borden en breng op smaak met een beetje zout en olijfolie. Leg de spiesen erop, garneer met wat uienringen en het Turkse brood met de tip.

Tip: eventueel kun je de uienringen ook bakken, als je rauwe uien net wat te scherp vindt.

 

 

Previous Article PERFECTE BIEFSTUK BAKKEN DOE JE ZO!
Next Article RECEPT: GEGRILDE PUNTPAPRIKA'S MET PADDENSTOELENVULLING EN FETADIP
Rate this article:
5.0