RECEPT: GEGRILDE SALADE MET FRISSE KAPPERTJES-YOGHURT DRESSING
/ Categories: Recepten

RECEPT: GEGRILDE SALADE MET FRISSE KAPPERTJES-YOGHURT DRESSING

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

  • 4 litte gems
  • 2 tomaten
  • 2 rode chilipepers
  • 1 citroen
  • 1 bosje peterselie
  • 10 Kalamata-olijven
  • 2 el honing
  • 2 tl kappertjes
  • 4 el olijfolie
  • 3 el gewone yoghurt
  • 1 tl medium hete mosterd
  • 40 g pecorino
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 tl suiker
  • Zout en peper
  • De WMF Profi Plus Contact Grill Perfection of een grillpan

ZO MAAK JE HET

  1. Halveer de little gems in de lengte en was ze onder stromend water. Schud goed droog. Bestrijk vervolgens de snijvlakken met een kwart van de olijfolie.
  2. Was de tomaten, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes met een scherp mesHak de uitgelekte kappertjes en chili fijn. Was, droog en hak de peterselie fijn. Laat de Kalamata-olijven uitlekken en snijd ze in ringen. Pers vervolgens de citroen uit en rasp de pecorinokaas.
  3. Meng voor de vinaigrette de resterende olijfolie, mosterd, yoghurt, citroensap, peterselie, tomaten, chili en kappertjes en breng op smaak met zout, peper en suiker.
  4. Leg de helften met de snijkant naar beneden op de WMF Profi Plus Contact Grill of in een grillpan en schroei ze twee tot drie minuten dicht. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder vet op middelhoog vuur.
  5. Haal de salade na maximaal drie minuten van de contactgrill of uit de grillpan en sprenkel honing over het snijvlak. Giet voor het serveren de vinaigrette over de saladehelften en garneer met de olijven, pecorino en pijnboompitten.

 

Previous Article RECEPT: KIKKERERWTENFRITTERS
Next Article RECEPT: CHINESE NOEDELS MET GESTOOFD RUNDVLEES
Rate this article:
5.0