dinsdag 18 juli 2023 / Categorieën: Recepten RECEPT: GEGRILDE SALADE MET FRISSE KAPPERTJES-YOGHURT DRESSING DIT HEB JE NODIG Voor 4 personen 4 litte gems 2 tomaten 2 rode chilipepers 1 citroen 1 bosje peterselie 10 Kalamata-olijven 2 el honing 2 tl kappertjes 4 el olijfolie 3 el gewone yoghurt 1 tl medium hete mosterd 40 g pecorino 2 el pijnboompitten 1 tl suiker Zout en peper De WMF Profi Plus Contact Grill Perfection of een grillpan ZO MAAK JE HET Halveer de little gems in de lengte en was ze onder stromend water. Schud goed droog. Bestrijk vervolgens de snijvlakken met een kwart van de olijfolie. Was de tomaten, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes met een scherp mes. Hak de uitgelekte kappertjes en chili fijn. Was, droog en hak de peterselie fijn. Laat de Kalamata-olijven uitlekken en snijd ze in ringen. Pers vervolgens de citroen uit en rasp de pecorinokaas. Meng voor de vinaigrette de resterende olijfolie, mosterd, yoghurt, citroensap, peterselie, tomaten, chili en kappertjes en breng op smaak met zout, peper en suiker. Leg de helften met de snijkant naar beneden op de WMF Profi Plus Contact Grill of in een grillpan en schroei ze twee tot drie minuten dicht. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder vet op middelhoog vuur. Haal de salade na maximaal drie minuten van de contactgrill of uit de grillpan en sprenkel honing over het snijvlak. Giet voor het serveren de vinaigrette over de saladehelften en garneer met de olijven, pecorino en pijnboompitten. Vorige artikel RECEPT: KIKKERERWTENFRITTERS Volgende artikel RECEPT: CHINESE NOEDELS MET GESTOOFD RUNDVLEES Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019