RECEPT: CHINESE NOEDELS MET GESTOOFD RUNDVLEES
/ Categories: Recepten

RECEPT: CHINESE NOEDELS MET GESTOOFD RUNDVLEES

Met geroosterde sesam zaadjes

Eenpansgerecht voor de WMF Perfect (Plus) / Premium Snelkookpan
 

Voorbereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 20 minutes 

Aantal personen: 4

INGREDIËNTEN

Voor het stoofvlees

  • 500 g runderborst (klapstuk), grof gesneden
  • 30 g sesamzaadjes
  • 2 knoflooktenen
  • 10 g gember
  • 30 ml neutrale plantaardige olie
  • 250 ml water
  • 100 ml rijstwijn of sherry
  • 60 g soja saus
  • 2 ster anijs
  • 1 kaneelstokje
  • 2 gedroogde Spaanse pepers
  • 20 g suiker
  • 2 stengels lente ui

Voor het bijgerecht

  • 400 g verse Ramen noedels
  • 350 g Paksoi
  • 10 g koriander

 

BEREIDING

  1. Verhit de snelkookpan en rooster de sesamzaadjes zonder olie goudbruin. Haal ze vervolgens uit de pan. 
  2. Pel en hak de knoflook en gember fijn. Verhit de olie in de snelkookpan en bak het vlees 5 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan het water toe. 
  3. Voeg de rijstwijn sojasaus en kruiden toe en breng het rustig aan de kook. Plaats de deksel op de snelkookpan en vergrendel deze. Zodra de 2e oranje ring zichtbaar is, verlaag je de temperatuur van je kookplaat en zet de timer op 20 minuten.
  4. Snijd ondertussen de lente-uitjes in stukken van ongeveer 2 cm. Breng een pan water aan de kook en kook de noedels en paksoi ongeveer 2 minuten. 
  5. Haal na 20 minuten de snelkookpan van de kookplaat. Wacht totdat de druk uit de pan verdwenen is (dat kun je zien aan de restkooktijd indicator (de pin) die is dan volledig teruggetrokken in het handvat). Je kan de pan nu openmaken.
  6. Voeg de lente-uitjes toe aan het vlees en laat 1 minuut pruttelen in de saus. Breng tot slot op smaak met wat zout en eventueel extra sojasaus.
  7. Verdeel de noedels en paksoi over de kommen en serveer met het rundvlees, saus, koriander en de geroosterde sesamzaadjes.
     

GEBRUIKTE PRODUCTEN

  • WMF Perfect Plus snelkookpan 4,5l
Previous Article RECEPT: GEGRILDE SALADE MET FRISSE KAPPERTJES-YOGHURT DRESSING
Next Article RECEPT: MAROKKAANSE TAJINE
Rate this article:
5.0