donderdag 20 juli 2023 / Categorieën: Recepten RECEPT: CHINESE NOEDELS MET GESTOOFD RUNDVLEES Met geroosterde sesam zaadjes Eenpansgerecht voor de WMF Perfect (Plus) / Premium Snelkookpan Voorbereidingstijd: 45 minuten Kooktijd: 20 minutes Aantal personen: 4 INGREDIËNTEN Voor het stoofvlees 500 g runderborst (klapstuk), grof gesneden 30 g sesamzaadjes 2 knoflooktenen 10 g gember 30 ml neutrale plantaardige olie 250 ml water 100 ml rijstwijn of sherry 60 g soja saus 2 ster anijs 1 kaneelstokje 2 gedroogde Spaanse pepers 20 g suiker 2 stengels lente ui Voor het bijgerecht 400 g verse Ramen noedels 350 g Paksoi 10 g koriander BEREIDING Verhit de snelkookpan en rooster de sesamzaadjes zonder olie goudbruin. Haal ze vervolgens uit de pan. Pel en hak de knoflook en gember fijn. Verhit de olie in de snelkookpan en bak het vlees 5 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan het water toe. Voeg de rijstwijn sojasaus en kruiden toe en breng het rustig aan de kook. Plaats de deksel op de snelkookpan en vergrendel deze. Zodra de 2e oranje ring zichtbaar is, verlaag je de temperatuur van je kookplaat en zet de timer op 20 minuten. Snijd ondertussen de lente-uitjes in stukken van ongeveer 2 cm. Breng een pan water aan de kook en kook de noedels en paksoi ongeveer 2 minuten. Haal na 20 minuten de snelkookpan van de kookplaat. Wacht totdat de druk uit de pan verdwenen is (dat kun je zien aan de restkooktijd indicator (de pin) die is dan volledig teruggetrokken in het handvat). Je kan de pan nu openmaken. Voeg de lente-uitjes toe aan het vlees en laat 1 minuut pruttelen in de saus. Breng tot slot op smaak met wat zout en eventueel extra sojasaus. Verdeel de noedels en paksoi over de kommen en serveer met het rundvlees, saus, koriander en de geroosterde sesamzaadjes. GEBRUIKTE PRODUCTEN WMF Perfect Plus snelkookpan 4,5l Vorige artikel RECEPT: GEGRILDE SALADE MET FRISSE KAPPERTJES-YOGHURT DRESSING Volgende artikel RECEPT: MAROKKAANSE TAJINE Beoordeel dit artikel: 5.0 Tags: snelkookpan Gerelateerde artikelen RECEPT: VIETNAMESE PHO GHA RECEPT: RIJSTPUDDING MET SINASAPPEL EN KARDEMOM RECEPT: CHILLI SIN CARNE MET SPELT RECEPT: ROMIGE ROZE BIETENSOEP RECEPT: MASSAMAN CURRY UIT DE SNELKOOKPAN RECEPT: GESTOOMDE ZALM MET DRAGONVINAIGRETTE EN RUCOLA
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019