RECEPT: KIKKERERWTENFRITTERS
/ Categories: Recepten

RECEPT: KIKKERERWTENFRITTERS

Deze fritters van kikkererwtenmeel zijn in een handomdraai klaar. Varieer eens met de geraspte groenten en de hummus. En door ze op deze manier te serveren ook nog eens een lust voor het oog.

Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) 

DIT HEB JE NODIG

Voor 6 fritters

  • 100 gr kikkererwtenmeel 
  • 45 gr polenta 
  • 1½ el gemalen komijn 
  • 1 el gemalen koriander 
  • 1 tl zout en peper 
  • 100 gr wortel, geraspt
  • (kerrie)hummus 
  • 2 mandarijnen of sinaasappels 
  • zonnebloem- of milde olijfolie 
  • WMF Durado koekenpan


Om te serveren:

  • kiemen of verse kruiden
     

ZO MAAK JE HET

  1. Mix kikkererwtenmeel, polenta, 175 tot 200 ml water, komijn en koriander met zout en peper tot een dik beslag. Roer de geraspte wortel erdoor.
     
  2. Ontvel de sinaasappels met een mes, zodat je ook direct de vliesjes eraf snijdt. Snijd ze in 0,5 cm dikke plakken. Verhit een laagje van 0,5 cm zonnebloemolie in een koekenpan. Schep hoopjes van het beslag in de pan – het kan een beetje spatten, dus pas op – en druk een beetje plat. In een grote pan passen ongeveer 4 fritters.
     
  3. Bak de fritters op middelhoog vuur 5 minuten aan elke kant tot ze lekker bruin zien. Draai ze om als ze tot de helft gaar zijn; de bovenkant is dan nog slap. Het is even oefenen met keren.
     
  4. Serveer de fritters met een dotje hummus en beleg ze daarna met een plak mandarijn of sinaasappel en kiemen. Lekker om te serveren met een granensalade.
Previous Article RECEPT: MELKSCHUIM THEE MET CITRUS
Next Article RECEPT: GEGRILDE SALADE MET FRISSE KAPPERTJES-YOGHURT DRESSING
Rate this article:
3.0