dinsdag 16 mei 2023 / Categorieën: Recepten RECEPT: KIKKERERWTENFRITTERS Deze fritters van kikkererwtenmeel zijn in een handomdraai klaar. Varieer eens met de geraspte groenten en de hummus. En door ze op deze manier te serveren ook nog eens een lust voor het oog. Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) DIT HEB JE NODIG Voor 6 fritters 100 gr kikkererwtenmeel 45 gr polenta 1½ el gemalen komijn 1 el gemalen koriander 1 tl zout en peper 100 gr wortel, geraspt (kerrie)hummus 2 mandarijnen of sinaasappels zonnebloem- of milde olijfolie WMF Durado koekenpan Om te serveren: kiemen of verse kruiden ZO MAAK JE HET Mix kikkererwtenmeel, polenta, 175 tot 200 ml water, komijn en koriander met zout en peper tot een dik beslag. Roer de geraspte wortel erdoor. Ontvel de sinaasappels met een mes, zodat je ook direct de vliesjes eraf snijdt. Snijd ze in 0,5 cm dikke plakken. Verhit een laagje van 0,5 cm zonnebloemolie in een koekenpan. Schep hoopjes van het beslag in de pan – het kan een beetje spatten, dus pas op – en druk een beetje plat. In een grote pan passen ongeveer 4 fritters. Bak de fritters op middelhoog vuur 5 minuten aan elke kant tot ze lekker bruin zien. Draai ze om als ze tot de helft gaar zijn; de bovenkant is dan nog slap. Het is even oefenen met keren. Serveer de fritters met een dotje hummus en beleg ze daarna met een plak mandarijn of sinaasappel en kiemen. Lekker om te serveren met een granensalade. Vorige artikel RECEPT: MELKSCHUIM THEE MET CITRUS Volgende artikel RECEPT: GEGRILDE SALADE MET FRISSE KAPPERTJES-YOGHURT DRESSING Beoordeel dit artikel: 3.0 Tags: lots of vega Gerelateerde artikelen RECEPT: WINTERSE TOMATENSTOOFSCHOTEL WINTERRECEPT: AZIATISCHE KOOLROLLETJES MET TEMPÉCRUMBLE RECEPT: SNELLE BAO BUNS MET PULLED KONINGSZWAM RECEPT: HERFSTGROENTEN MET EEN CHEESY POLENTASAUS HERFSTRECEPT: DESSERT RIJSTPUDDING MET VIJGENCRUMBLE RECEPT: RAVIOLI VAN ZOMERGROENTEN
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019