RECEPT: KASTANJEPUREE
/ Categories: Recepten

RECEPT: KASTANJEPUREE

De bomen verkleuren steeds meer, hoog tijd om de keuken in te duiken voor heerlijke herfstige smaakmakers. Maak zelf kastanjepuree van tamme kastanjes met de WMF Function 4 kookpannen.  Deze puree smaakt uitstekend bij vrijwel alle wildgerechten en gebraden varkensvlees. Maar is ook verrukkelijk in gebak! 

DIT HEB JE NODIG

 • 500 gram tamme kastanjes 
 • 500 ml melk 
 • klontje boter 
 • 1 zakje vanillesuiker 
 • snuf zout

ZO MAAK JE HET

 1. Eerst dien je de tamme kastanjes schoon te maken. Dit doe je door met een scherp mes in elke kastanje een klein kruisje te snijden. Laat ze vervolgens voor 15 minuten wellen in kokend water. Laat de kastanjes afkoelen totdat deze te pellen zijn; verwijder ook het vliesje!
   
 2. Doe alle gepelde kastanjes in een grote kookpan, samen met de melk, en laat dit geheel koken voor 40 minuten. Giet de kastanjes af en bewaar de melk apart.
   
 3. Pureer de kastanjes met een staafmixer tot een fijn geheel. Voeg de vanille, boter en zout toe.  Voeg beetje bij beetje de overgebleven melk toe aan de puree, totdat je de structuur van een puree / hummus krijgt.

TIP: kastanjepuree is heerlijk in zowel zoete als hartige gerechten! Het past goed bij wild en gegrild varkensvlees, maar ook heerlijk in gebak. 

Previous Article RECEPT: 3 VERRASSENDE TOSTI'S MET DE WMF PROFI PLUS CONTACT GRILL
Next Article RECEPT: GESTOOFDE VIJGEN
Rate this article:
4.5