RECEPT: GROENTEN SPIEZEN MET KRUIDENOLIE
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: GROENTEN SPIEZEN MET KRUIDENOLIE

Weer of geen weer; met de stijlvolle WMF Lono Mastergrill start je het barbecue-seizoen in stijl! Geniet van ongeëvenaarde grillprestaties en ontdek de kunst van het grillen thuis.

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen, bijgerecht 

  • 2 grote courgettes
  • Handje cherrytomaatjes
  • 2 groene paprika's
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel, voor een pittige touch)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of koriander, fijngehakt (voor garnering)
  • Houten of metalen satéprikkers 
  • De WMF Lono Mastergrill

 

ZO MAAK JE HET

  1. Snijd de courgettes in dikke plakjes van ongeveer 1-2 cm. Je kunt ze ook in halve maantjes snijden als je dat makkelijker vindt om aan de prikkers te rijgen. Snijd de paprika's in stukken en verwijder de zaden. 
     
  2. Meng in een kom de olijfolie, citroensap, fijngehakte knoflook, gerookte paprika, komijnpoeder, gedroogde oregano, chilivlokken (indien gebruikt), zout en peper.
     
  3. Klop alles goed door elkaar zodat de kruiden goed mengen met de olie. Doe de courgette, paprika en cherrytomaatjes in een grote kom of hersluitbare plastic zak.
     
  4. Giet de kruidenolie over de groenten en zorg ervoor dat alle stukken goed bedekt zijn. Laat de courgettes minstens 30 minuten marineren, maar bij voorkeur 1-2 uur voor een intensere smaak.
     
  5. Rijg de gemarineerde groenten om-en-om aan de satéprikkers. Zorg ervoor dat er wat ruimte tussen de stukken is, zodat ze gelijkmatig kunnen garen.
     
  6. Verhit de WMF Lono Mastergrill en leg de spiesjes op de grill en grill ze ongeveer 5 minuten aan elke kant, of totdat ze mooi gegrild en gaar zijn. Zorg ervoor dat je ze regelmatig draait om verbranden te voorkomen.
     
  7. Haal de spiesjes van de grill en leg ze op een serveerschaal. Bestrooi met verse peterselie of koriander voor extra smaak en kleur.
     

Serveer suggestie:
Deze gegrilde courgette saté is heerlijk als bijgerecht bij een zomerse barbecue, maar kan ook geserveerd worden als een lichte vegetarische hoofdmaaltijd met wat brood en een frisse salade.

 

Vorige artikel RECEPT: ZOMERSE MOJITO COFFEE
Volgende artikel RECEPT: LICHT GEGRILDE ROMAINE MET AMANDELDRESSING, ANSJOVISEMULSIE EN VERSE WILDE KRUIDEN
Beoordeel dit artikel:
5.0