maandag 24 juni 2024 / Categorieën: Recepten RECEPT: LICHT GEGRILDE ROMAINE MET AMANDELDRESSING, ANSJOVISEMULSIE EN VERSE WILDE KRUIDEN Ontdek de smaak van gegrilde romaine met amandeldressing! Door de sla kort te grillen, krijgt hij een subtiele rooksmaak die perfect harmonieert met de rijke, nootachtige dressing. Heerlijk als bijgerecht voor bij de barbecue. DIT HEB JE NODIG Voor 4 personen, bijgerecht 2 romaine slaharten 250 g wilde kruidensalade 100 ml amandelmelk 2 g verse knoflook 25 g geraspte amandelen 6 g poedersuiker 2 ml vers citroensap 4 gram zout 2 g witte peper 10 ml tomatenazijn 80ml olijfolie 50 g uitgelekte ansjovis 10 ml water 15 ml witte balsamicoazijn 0,25 g verse knoflook 5 ml vers citroensap 2 gram peper 100 g mayonaise WMF Lono Master Grill ZO MAAK JE HET De amandeldressing: 100 g amandelmelk 2 g verse knoflook 25 g geraspte amandelen 6 g poedersuiker 2 g vers citroensap 4 g zout 2 g witte peper 10 g tomatenazijn 70 g olijfolie Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een keukenmixer en mix 4 minuten op de hoogste stand. Verlaag nu de snelheid van de mixer tot de helft en voeg langzaam de olijfolie toe in een dun straaltje. Giet het mengsel in een bakje en zet het in de koelkast. De ansjovisemulsie: 50 g uitgelekte ansjovis 10 ml water 15 ml witte balsamicoazijn 0,25 g verse knoflook 5 ml vers citroensap 2 gram peper 100 g mayonaise Leg de ansjovis uit het potje een half uur in lauw water. Dit haalt de zoutheid uit de ansjovis. Haal de ingelegde ansjovis uit het water en doe ze samen met de overige ingrediënten (behalve de mayonaise) in een blender. Meng nu op de hoogste snelheid. Giet het mengsel uit de mixer in een kom en roer met een garde de mayonaise erdoor. Giet het indien gewenst in een knijpfles en plaats in de koelkast. De romaine slaharten: 2 romaine slaharten 250 g wilde kruidensalade Snij de snijsla in de lengte doormidden, was ze, evenals de wilde kruidensalade en zet opzij. Gril de gewassen en uitgelekte slaharten met de snijkant naar beneden op de WMF-tafelgrill gedurende 2-3 minuten. Marineer het gegrilde slahart op het bord met de amandeldressing en verdeel de ansjovisemulsie over het slahart. Verdeel tenslotte de wilde kruidensalade over het gerecht. Vorige artikel RECEPT: GROENTEN SPIEZEN MET KRUIDENOLIE Volgende artikel RECEPT: DRY AGED SURF EN TURF BURGER Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019