RECEPT: HUMMUS VAN WITTE BONEN, PASTINAAK MET ASPERGES EN CHIMICHURRI
/ Categories: Recepten

RECEPT: HUMMUS VAN WITTE BONEN, PASTINAAK MET ASPERGES EN CHIMICHURRI

Ervaar de verfijnde smaak van deze witte bonenhummus met gebakken asperges, pastinaak en een verfrissende citroen-muntsaus. Gemaakt met precisie in de WMF Kult X Foodprocessor voor een zijdezachte textuur. Perfect als dip voor borrelavonden of als verrukkelijk hoofdgerecht!

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

Voor geschroeide asperges en pastinaak

Voor de witte bonenhummus

  • 600 gram witte bonen uit blik
  • Sap van 0,5 citroen
  • 2 eetlepels havermelk (indien nodig)
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • WMF Kult X Foodprocessor 

Voor de chimichurri

  • 5 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 0,25 kop gehakte munt
  • 0,25 kop gehakte koriander
  • Schil van 0,5 citroen
  • 2 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper

ZO MAAK JE HET

Voor de chimichurri

  1. Voeg in een kleine kom de olijfolie, de schil en het sap van een citroen en de gehakte kruiden toe.
  2. Meng en voeg geleidelijk het zout en de peper toe.
  3. Voeg indien nodig meer citroensap toe, want deze dressing is zuur bedoeld

Voor geschroeide asperges en pastinaak

  1. Snijd het harde uiteinde van de asperges en leg ze 5 minuten in kokend water
  2. Schil de pastinaak
  3. Snijd de pastinaak in gelijke reepjes
  4. Doe de asperges en de pastinaak in een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en laat wat kleur verschijnen aan elke kant van de groenten. Zodra de groenten goed gekleurd zijn, voeg je de chimichurri toe en roer terwijl je nog eens 10 minuten kookt.
  5. Bewaar de groenten en rooster snel de zonnebloempitten in dezelfde pan. Blijf erbij, want ze kunnen snel verbranden

Voor de witte bonenhummus

  1. Giet de witte bonen af en spoel ze af.
  2. Voeg in de foodprosessor de witte bonen, het citroensap, de knoflook, het zout en de peper toe.
  3. Meng tot een gladde massa en voeg indien nodig plantaardige melk toe om de mix te verdunnen en de gewenste hummusconsistentie te bereiken
  4. Schep de hummus op een bord, leg de groenten erop en maak af met 3 eetlepels chimichurri en de geroosterde zaadjes. Voeg wat dille en citroenschil toe om kleur op je bord te brengen.

 

Previous Article RECEPT: LATTE MACCHIATO MET AMANDELPASTA EN CAYENNEPEPER
Next Article RECEPT: ROMIGE ROZE BIETENSOEP
Rate this article:
5.0