RECEPT: ROMIGE ROZE BIETENSOEP
/ Categories: Recepten

RECEPT: ROMIGE ROZE BIETENSOEP

DIT HEB JE NODIG

Voor de soep:

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200g selderij
  • 200g wortelen
  • 300g aardappelen
  • 500g bieten
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kruidnagel
  • 3 korrels piment
  • halve theelepel kardemompeulen 
  • 2 tl zout
  • 1,5L groenteboullion
  • 200 ml room
  • zonnebloemolie
  • WMF Perfect Plus Snelkookpan
  • WMF Kult X Staafmixer

Voor de garnering:

  • 4 tl mierikswortel
  • 2 augurken
  • dille 

ZO MAAK JE HET

  1. Was, schil en snijd de groenten in blokjes. Verhit een beetje olie in de pan en sauteer de groenten voor 5 minuten in de pan van de snelkookpan. 
     
  2. Doe de laurierblaadjes, kruidnagel, piment en gekneusde kardemompeulen in een theezakje, bind goed en voeg toe aan de pan. Giet de groentebouillon erover, sluit de deksel en verwarm op de hoogste stand. Zodra stand 1 is bereikt, verlaag je de temperatuur en laat je de soep 10 minuten sudderen.
     
  3. Haal de druk van de pan en haal het theezakje met de kruiden uit de pan. 
     
  4. Voeg de room toe en mix het geheel glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
     
  5. Hak de augurken fijn en serveer de soep gegarneerd met de fijngehakte augurk, mierikswortel en dille. 
Previous Article RECEPT: HUMMUS VAN WITTE BONEN, PASTINAAK MET ASPERGES EN CHIMICHURRI
Next Article RECEPT: CHILLI SIN CARNE MET SPELT
Rate this article:
No rating