dinsdag 30 januari 2024 / Categorieën: Recepten RECEPT: ROMIGE ROZE BIETENSOEP DIT HEB JE NODIG Voor de soep: 2 uien 2 teentjes knoflook 200g selderij 200g wortelen 300g aardappelen 500g bieten 2 laurierblaadjes 1 kruidnagel 3 korrels piment halve theelepel kardemompeulen 2 tl zout 1,5L groenteboullion 200 ml room zonnebloemolie WMF Perfect Plus Snelkookpan WMF Kult X Staafmixer Voor de garnering: 4 tl mierikswortel 2 augurken dille ZO MAAK JE HET Was, schil en snijd de groenten in blokjes. Verhit een beetje olie in de pan en sauteer de groenten voor 5 minuten in de pan van de snelkookpan. Doe de laurierblaadjes, kruidnagel, piment en gekneusde kardemompeulen in een theezakje, bind goed en voeg toe aan de pan. Giet de groentebouillon erover, sluit de deksel en verwarm op de hoogste stand. Zodra stand 1 is bereikt, verlaag je de temperatuur en laat je de soep 10 minuten sudderen. Haal de druk van de pan en haal het theezakje met de kruiden uit de pan. Voeg de room toe en mix het geheel glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Hak de augurken fijn en serveer de soep gegarneerd met de fijngehakte augurk, mierikswortel en dille. Vorige artikel RECEPT: HUMMUS VAN WITTE BONEN, PASTINAAK MET ASPERGES EN CHIMICHURRI Volgende artikel RECEPT: CHILLI SIN CARNE MET SPELT Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling Tags: snelkookpan Gerelateerde artikelen RECEPT: VIETNAMESE PHO GHA RECEPT: RIJSTPUDDING MET SINASAPPEL EN KARDEMOM RECEPT: CHILLI SIN CARNE MET SPELT RECEPT: MASSAMAN CURRY UIT DE SNELKOOKPAN RECEPT: GESTOOMDE ZALM MET DRAGONVINAIGRETTE EN RUCOLA RECEPT: STOOFPOTJE VAN ZEEDUIVEL MET VENUSSCHELPEN (OF KOKKELS)
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019