RECEPT: ITALIAANSE SUPPLÌ ALL'AMATRICIANA
/ Categories: Recepten

RECEPT: ITALIAANSE SUPPLÌ ALL'AMATRICIANA

Ken jij supplì all'amatriciana al? Een heerlijke snack uit de Italiaanse keuken. Een krokant gebakken croquettes van rijst met een vulling van bijvoorbeeld mozzarella, pancetta en tomatensaus. Volg het recept en frituur de balletjes in een laagje olie in jouw WMF Fusiontec pan! Eet smakelijk.

DIT HEB JE NODIG

  • 40 gram fijngesneden pancetta
  • halve witte gesnipperde ui
  • 200 ml passata
  • 100 gram Arborio rijst
  • 10 gram boter
  • 20 gram Pecorino
  • 2 eieren
  • 90 gram mozzarella, in repen gesneden
  • 40 gram panko of broodkruim
  • 1 tl olijfolie 

ZO MAAK JE HET

  1.  Fruit de gesnipperde ui aan met de pancetta. Voeg de passata toe en laat voor 10 minuten sudderen.
     
  2. Voeg vervolgens 150 ml water en de rijst toe. Laat dit voor 13 minuten op laag vuur pruttelen, zodat de rijst gaar wordt.
     
  3. Voeg de boter en pecorino toe. Laat afkoelen en voeg één ei toe. Zet voor 4 uur in de koelkast.
     
  4. Wanneer de rijst koud is, kun je er ovale balletjes van maken. Voeg de mozzarella reepjes toe in elk ovaaltje rijst.
     
  5. Kluts het ei met wat peper en zout. Haal de ovalen hierdoorheen, en vervolgens door het broodkruim. Herhaal dit nog één keer voor een krokante paneerlaag.
     
  6. Verwarm een diepe pan met zonnebloemolie tot 180 graden. Frituur hier de supplè all'amatriciana totdat ze goudbruin zijn.

TIP: deze heerlijke supplì all'amatriciana zijn perfect om in te vriezen! 

Previous Article RECEPT: PANZEROTTI
Next Article RECEPT: GRENADINE-VANILLE PRUIMEN MET WITTE CHOCOLADE MOUSSE EN CRUMBLE
Rate this article:
2.0