woensdag 22 juni 2022 / Categorieën: Recepten RECEPT: PANZEROTTI Panzerotti is een traditionele lekkernij en komt uit Apulië. Deze traditionele lekkernij kan gemaakt worden van overgebleven deeg van brood met een paar van de meest gangbare ingrediënten in een Italiaans huis: mozzarella en tomaten. Bereid het perfecte deeg voor deze lekkernij met de WMF KITCHENminis® Keukenmachine One For All. DIT HEB JE NODIG Voor 12 stuks Het deeg: 250 gram bloem 250 gram semolina bloem/griesmeel 300 ml water 2 tl zout 1,5 tl droge gist 20 ml olijfolie De vulling: 120 gram tomaten puree 60 gram geraspte Emmentaler kaas 150 gram geraspte mozzarella 1 tl olijfolie peper en zout ZO MAAK JE HET Voor het deeg: derdun het zout in een kom met het water. Giet de bloem, het griesmeel en de gist in de mengkom van een keukenmachine met kneed-/pletmes. Voeg langzaamaan het water/zout mengsel toe. Rol het deeg uit op een licht met olie ingesmeerd oppervlak. Druk het deeg voorzichtig plat met je handen en vouw het dubbel, waarbij je de bovenkant naar het midden brengt en dan de onderkant naar het midden, en op dezelfde manier van rechts naar links. Draai het deeg om, vet het werkoppervlak in en leg er een theedoek op zodat het niet uitdroogt. Laat 15-20 minuten rusten en herhaal deze stap. Laat nog 15-20 minuten rusten en vorm het deeg tot een bal. Leg het deeg in een met olie ingevette kom en laat 2 uur en 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en vorm elk tot een bal. Sluit de onderkant van elke bal af door met je vingers in het deeg te knijpen. Leg ze op een bakplaat en laat ze nogmaals 1 uur rijzen. Voor de vulling: meng in een kom de tomatenpuree, olie en zout. Zet opzij. Rol de deegballen met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot schijven van ongeveer 20 cm doorsnee. Smeer de tomatensaus op het deeg en bestrooi met de geraspte Emmentaler en mozzarella. Vouw de panzerotti doormidden dicht, druk de randen goed aan om ze te sluiten. Verhit zonnebloemolie in een WMF Fusiontec pan tot 175°C. Plaats de panzerotti in de hete olie en draai ze om zodat beide kanten gelijkmatig gaar en goudbruin worden. Laat de panzerotti uitlekken op keukenpapier en serveer direct. TIP: het is nogal een werkje; maak daarom een flinke voorraad en vries de panzerotti in (voordat je ze frituurt). Vorige artikel RECEPT: TONIC ESPRESSO MET SINASAPPELSCHIL Volgende artikel RECEPT: ITALIAANSE SUPPLÌ ALL'AMATRICIANA Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019