RECEPT: MEDITERRAAN BROOD
/ Categories: Recepten

RECEPT: MEDITERRAAN BROOD

Makkelijk | Voor/bijgerecht | 4 personen

90 min bereidingstijd

Nodig: broodmachine

 

INGREDIËNTEN

  • 270 ml water
  • 2 theelepels zout
  • 4 eetlepels olie
  • 400 gram tarwebloem
  • 80 gram volkoren tarwemeel
  • 7 gram droge gist
  • 8 stuks gedroogde tomaten
  • 50 gram pijnboompitten
     

BEREIDING

  • Vul de bakvorm met 270 ml lauwwarm water en voeg het zout en de olie toe.
  • Aansluitend voeg je het meel en de gist toe.
  • Snijd de gedroogde tomaten klein en voeg dit samen met de pijnboompitten toe.
  • Bak het brood met de volgende instelling: witbrood programma (nr.2) donkere korst en gewicht 450 gram.
  • Als het brood klaar is laat het dan ca. 1 uur afkoelen op een rooster

Tip: In plaats van de pijnboompitten kan je ook olijven, Basilicum, knoflook of Chili gebruiken.

Gebruikt product: WMF Kult Broodmachine

Previous Article RECEPT: LAUWWARME BONENSALADE
Next Article RECEPT: SPELTBROOD MET ZONNEBLOEMPITTEN
Rate this article:
2.5