RECEPT: MEDITERRAAN BROOD
Makkelijk | Voor/bijgerecht | 4 personen
90 min bereidingstijd
Nodig: broodmachine
INGREDIËNTEN
- 270 ml water
- 2 theelepels zout
- 4 eetlepels olie
- 400 gram tarwebloem
- 80 gram volkoren tarwemeel
- 7 gram droge gist
- 8 stuks gedroogde tomaten
- 50 gram pijnboompitten
BEREIDING
- Vul de bakvorm met 270 ml lauwwarm water en voeg het zout en de olie toe.
- Aansluitend voeg je het meel en de gist toe.
- Snijd de gedroogde tomaten klein en voeg dit samen met de pijnboompitten toe.
- Bak het brood met de volgende instelling: witbrood programma (nr.2) donkere korst en gewicht 450 gram.
- Als het brood klaar is laat het dan ca. 1 uur afkoelen op een rooster
Tip: In plaats van de pijnboompitten kan je ook olijven, Basilicum, knoflook of Chili gebruiken.
Gebruikt product: WMF Kult Broodmachine