RECEPT: LAUWWARME BONENSALADE
/ Categories: Recepten

RECEPT: LAUWWARME BONENSALADE

De lente-ui en muntdressing zorgen voor dat extraatje waar iedereen van versteld zullen staan.

Makkelijk | Voor/bijgerecht | 4 personen

35-40 min bereidingstijd 

DIT HEB JE NODIG:

  • 250 gram gedroogde witte bonen
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 3 pruimtomaten in kleine stukjes
  • 2 paprika’s fijngesneden (rood en groen)
  • 2 lente-uitjes
  • 1 bosje munt grofgesneden
  • 1 bosje peterselie grofgesneden
  • De rasp van één limoen en de sap van een halve
  • 4 eetlepels rode wijn azijn
  • 3 eetlepels acacia honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Aleppo peper en/of chili flakes naar smaak
  • Zout en peper
  • 12 kalamata olijven 
  • Gepekelde jalapeño
  • Pitabrood
  • WMF snelkookpan

ZO MAAK JE HET:

  1. Was de bonen in koud water en laat het een nachtje wellen in 1,5L koud water.
  2. Pel en snij de knoflook en ui fijn en fruit in een scheutje olie circa 5min.
  3. Giet de bonen af en voeg toe aan de groentebouillon met de laurier en kruidnagel. Kook circa 15min in een snelkookpan niveau 2.
  4. Snijd ondertussen de tomaat en paprika in stukjes en de lente-ui in fijne ringetjes. 
  5. Was en snijd de munt en peterselie grof.
  6. Was, rasp en knijp het sap uit de limoen. Meng samen met de azijn, mosterd, honing en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met de Aleppo peper, chili flakes, zout en paper.
  7. Giet de bonen af en meng de bonen in een grote schaal met de groentes, kruiden en de dressing. Laat het geheel circa 5 min marineren.
  8. Breng de salade verder op smaak met zout en peper en garneer met de kalamata olijven, gepekelde jalapeño en serveer met vers pitabrood.​

TIP:

Draai het vuur laag tijdens het bakken van de knoflook, zodat deze niet bruint. Anders wordt de knoflook bitter van smaak.

Previous Article RECEPT: QUINOA SALADE MET RUCOLA, GEITENKAAS EN GRANAATAPPEL
Next Article RECEPT: MEDITERRAAN BROOD
Rate this article:
3.5