woensdag 4 maart 2020 / Categorieën: Recepten RECEPT: LAUWWARME BONENSALADE De lente-ui en muntdressing zorgen voor dat extraatje waar iedereen van versteld zullen staan. Makkelijk | Voor/bijgerecht | 4 personen 35-40 min bereidingstijd DIT HEB JE NODIG: 250 gram gedroogde witte bonen 1 ui fijngesneden 2 teentjes knoflook fijngesneden 600 ml groentebouillon 1 laurierblad 2 kruidnagels 3 pruimtomaten in kleine stukjes 2 paprika’s fijngesneden (rood en groen) 2 lente-uitjes 1 bosje munt grofgesneden 1 bosje peterselie grofgesneden De rasp van één limoen en de sap van een halve 4 eetlepels rode wijn azijn 3 eetlepels acacia honing 1 theelepel mosterd 4 eetlepels olijfolie Aleppo peper en/of chili flakes naar smaak Zout en peper 12 kalamata olijven Gepekelde jalapeño Pitabrood WMF snelkookpan ZO MAAK JE HET: Was de bonen in koud water en laat het een nachtje wellen in 1,5L koud water. Pel en snij de knoflook en ui fijn en fruit in een scheutje olie circa 5min. Giet de bonen af en voeg toe aan de groentebouillon met de laurier en kruidnagel. Kook circa 15min in een snelkookpan niveau 2. Snijd ondertussen de tomaat en paprika in stukjes en de lente-ui in fijne ringetjes. Was en snijd de munt en peterselie grof. Was, rasp en knijp het sap uit de limoen. Meng samen met de azijn, mosterd, honing en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met de Aleppo peper, chili flakes, zout en paper. Giet de bonen af en meng de bonen in een grote schaal met de groentes, kruiden en de dressing. Laat het geheel circa 5 min marineren. Breng de salade verder op smaak met zout en peper en garneer met de kalamata olijven, gepekelde jalapeño en serveer met vers pitabrood. TIP: Draai het vuur laag tijdens het bakken van de knoflook, zodat deze niet bruint. Anders wordt de knoflook bitter van smaak. Vorige artikel RECEPT: QUINOA SALADE MET RUCOLA, GEITENKAAS EN GRANAATAPPEL Volgende artikel RECEPT: MEDITERRAAN BROOD Beoordeel dit artikel: 3.5 Tags: receptmakkelijke receptenbonensaladewmf snelkookpan Gerelateerde artikelen RECEPT: RABARBER-AARDBEIENCRUMBLE MET AMANDELEN EN ROOM RECEPT: SMAAKVOLLE ZELFGEMAAKTE PEPERNOTEN PAASRECEPT: MIDDEN OOSTEN GEHAKTBALLETJES HERTENSTOOF MET GEBAKKEN EEKHOORNTJESBROOD EN PUREE VAN KNOLSELDERIJ MAKKELIJKE EENPANSGERECHTEN VOOR SINTERKLAASAVOND PROSECCO & PARMEZAAN RISOTTO UIT DE SNELKOOKPAN
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019