RECEPT: PULLED PORK UIT DE SNELKOOKPAN
/ Categories: Recepten

RECEPT: PULLED PORK UIT DE SNELKOOKPAN

De bereiding van gerechten met behulp van de snelkookpan is modern, snel en gezond. Ellen van Duijn, auteur van het kookboek “Made by Ellen - Elke dag verrassend lekker eten” en foodblogger, is aan de slag gegaan met onze WMF Perfect Plus Snelkookpan. Lees hier haar eerste ervaringen met en probeer ook de heerlijke groente soep.

Dit blog is geschreven door Ellen van Duijn, auteur van het kookboek “Made by Ellen - Elke dag verrassend lekker eten” en foodblogger van de gelijknamige blog madebyellen.nl

Het laatste recept dat ik voor WMF Nederland met de “Perfect Plus” snelkookpan heb gemaakt is een heerlijke pulled pork op Aziatische wijze. Dit gerecht duurt normaal gesproken minimaal 5 uur om te maken. Met de snelkookpan is deze heerlijke Aziatische pulled pork in slechts 30 à 40 minuten klaar. Dat is toch wel een verschil he? En lekker dat dit vlees gerecht smaakt. Heerlijk met gekookte broccoli, paksoi of de ingemaakte komkommer erbij.

INGREDIËNTEN

Voor 4 tot 6 personen – voorbereidingstijd: 5 minuten – kooktijd: 40 minuten

  • 1 kilo varkensvlees, van het schouder, in blokjes
  • Scheut olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 rode peper met zaden, fijngehakt
  • 3 eetlepels black bean sauce/zwarte bonen saus
  • 650 gram tomaten in blik
  • 150ml water
  • Zwarte peper en zeezout uit de molen
  • Eventueel een handje platte peterselie en fijngesneden rode peper om het gerecht mee af te maken

INSTRUCTIES

  1. Zet de snelkookpan op het vuur en schenk hier wat olie in. Fruit vervolgens de knoflook samen metde fijngehakte rode peper zachtjes aan. Daarna voeg je het vlees toe en bak je dit even op hoogvuur, rondom, bruin aan.
  2. Schep de zwarte bonen saus erdoor en voeg vervolgens de tomaten uit blik toe. Schenk het watererbij en breng alles rustig aan de kook. Zodra de saus gaat koken plaats je de deksel op desnelkookpan en vergrendel je deze. Zet het vuur nu hoog en breng verder aan de kook. Zodra detweede oranje ring (niveau 2) goed zichtbaar omhoog is gekomen verlaag je het vuur naarmiddelgroot vuur en bij inductie koken naar stand 5. Zorg er wel voor dat de temperatuur hooggenoeg blijft zodat de twee oranje ringen goed zichtbaar blijven. Zet de kookwekker nu op 30minuten. Zodra de timer afgaat zet je het vuur uit en haal je de pan van het vuur. Laat de pan nuvoor 10 minuten staan totdat de restkooktijd indicator pin in z'n totaliteit weer in het handvat zit. Hét teken dat er geen druk meer op de snelkookpan zit en de pan opengemaakt kan worden.
  3. Verdeel de pulled pork over de borden, maak af met de verse kruiden en serveer er gekookte rijst en eventueel de ingelegde komkommer bij.
  4. Enjoy!

Tip: Vraag je slager om advies. Verschillende delen van het varken zijn namelijk mogelijk voor pulled pork.

Previous Article RECEPT: ORZO RISOTTO UIT DE SNELKOOKPAN
Next Article RECEPT: MELOEN-FETA SALADE MET BASILICUM
Rate this article:
3.0