RECEPT: MINI AUBERGINE PIZZA
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: MINI AUBERGINE PIZZA

Wie zegt dat comfort food niet gezond kan zijn? Deze heerlijke mini-pizza’s met een auberginebodem bewijzen het tegendeel! Ze zijn licht, voedzaam én boordevol smaak.

DIT HEB JE NODIG:

Voor 2 personen

  • 1 grote aubergine

  • zout en peper voor de smaak

  • olijfolie

  • 100 ml gezeefde tomaten

  • 1 teentje knoflook

  • 1 tl oregano

  • 5 olijven

  • 5 cocktailtomaten

  • 10 basilicumblaadjes

  • 50 g mozzarella

 

ZO MAAK JE HET:

1. Snijd de aubergines in 1 cm dikke plakken, bestrooi een snijplank met zout en laat 10 minuten rusten.

2. Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en bestrijk ze licht met olie. Verdeel de plakken over het grillrooster en rooster ze 7 minuten op de pizzastand.

3. Pel en rasp ondertussen het teentje knoflook en meng met de gezeefde tomaten, oregano en een flinke snuf zout. Snijd de olijven en tomaten in plakjes. Scheur de basilicumblaadjes grof en rasp de mozzarella.

4. Beleg de geroosterde aubergineplakken als ze klaar zijn als een pizza en bak ze opnieuw op de pizzastand gedurende 7 minuten.

5. Serveer de mini-auberginepizza's warm.

Vorige artikel RECEPT: LATTE MACCHIATO MET DADELS
Volgende artikel RECEPT: PAD THAI
Beoordeel dit artikel:
5.0