RECEPT: MISO-GESTOOFDE GROENTEN MET OLIJVEN, WATERRADIJS EN BASILICUM-WALNOOTCRÈME
/ Categories: Recepten

RECEPT: MISO-GESTOOFDE GROENTEN MET OLIJVEN, WATERRADIJS EN BASILICUM-WALNOOTCRÈME

Op zoek naar een gezond snelkookpan recept? Probeer dit luxe gerecht met Miso-gestoofde groenten dat je dankzij de nieuwe WMF Perfect Plus snelkookpan ook doordeweeks in een mum van tijd op tafel zet. 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

Voor de in miso lak gestoofde groenten:

  • ¼ knolselderij
  • ¼ Hokkaido-pompoen zonder pitjes
  • ½–1 koolrabi 
  • 3-4 kleine pastinaken 
  • 2-5 kleine bieten
  • 2 kleine rode Chioggia rapen
  • 2 kleine Chioggia rapen geel, wit of roze
  • 1 venkel 
  • 2-3 kleine artisjokken
  • 2-3 schorseneren
  • de WMF Perfect Plus Snelkookpan 

Voor garnering:

  • kruiden naar keuze
  • 1 bol knoflook
  • 3-4 laurierblaadjes
  • 120 g lichte of rode misopasta
  • 500 ml groentebouillon
  • 20 ml sojasaus
  • 20 g kokosbloesemsuiker
  • 1 el Sambal Oelek 
  • 1 eetl tomatenpuree
  • 50 ml olijfolie

Voor de gedroogde olijven:

  • 100 g groene of zwarte olijven (ontpit)

Voor de waterradijs:

  • 1-2 stukjes waterradijs
  • olijfolie
  • zout, citroensap
  • 1 snufje suiker

Voor de basilicum-walnotencrème:

  • 100 gram spinazie 
  • 2 potjes basilicum
  • 200 g mascarpone of volle yoghurt
  • 100 gram walnoten
  • Zout en peper

 

  1. Halveer de knoflook in de lengte en fruit deze in een pan met een beetje olie bruin. Verwarm ondertussen de oven voor op 110°C voor een heteluchtoven. Giet de olijven af ​​en laat ze ongeveer 1,5 uur drogen (je zou ze met je vingers moeten kunnen verkruimelen). Bewaar voor later.
     
  2. Was de groenten grondig, vooral de smeerwortel, die moet zeer schoon worden geschrobd met een borstel of spons. Schil de pastinaken.
     
  3. Mix de misopasta, bouillon, sojasaus, suiker, sambal oelek, tomatenpuree en olijfolie in een blender (eventueel mengen).
     
  4. Voeg de ingrediënten voor de gesauteerde groenten toe aan de snelkookpan, te beginnen met de bieten, schorseneren, geroosterde knoflook en laurierblaadjes. Giet de marinade erover. Sluit de pan, verwarm en kook op niveau 2 gedurende 20 minuten (5 minuten langer voor grote bedden indien nodig).
     
  5. Snijd ondertussen de waterradijs (alternatief: witte radijs) in dunne plakjes, zout, voeg een beetje suiker toe en besprenkel met citroensap. Laat staan ​​tot het klaar is om te serveren.
     
  6. Oogst de basilicum en was deze samen met de spinazie. Blancheer kort in kokend water en spoel af met koud water – laat niet volledig afkoelen. goed uitdrukken.
     
  7. Doe de mascarpone, het mengsel van spinazie en basilicum, zout en peper in een blender en pureer tot een groene crème. Rooster de walnoten, hak ze grof en voeg vlak voor het opdienen toe aan de room.
     
  8. Zodra de groenten gaar zijn, haal je de pan van het vuur en open je deze volgens de gebruiksaanwijzing. Prik met een dun keukenmes in een bed – je zou het zonder weerstand in het bed moeten kunnen duwen, dan zijn de groenten gaar. Lukt dat niet, kook de groenten dan nog 5 minuten.
     
  9. Verwijder de groenten en schil en portie naar wens. Verminder het resulterende kookbrouwsel tot een minimum, zodat een dikke saus ontstaat.
     
  10. Schik de groenten op een bord en giet de saus erover. Garneer met kruiden en de gedroogde olijven. Serveer met de room en radijs.

 

De klassieker onder de snelkookpannen: de WMF Perfect Plus. Met deze snelkookpan bereid je gemakkelijk & snel gezonde lekkere gerechten. De pannen zijn gemaakt van glanzend Cromargan® 18/10 roestvrij staal en hebben aan de binnenzijde een maataanduiding zodat gemakkelijk te zien is hoeveel liter er in de pan zit. Bekijk al WMF snelkookpannen op onze website. 

Previous Article RECEPT: KOMKOMMER YOGHURT DIP MET MUNT
Next Article LENTE-SALADE MET AMANDELCRUMBLE & LIMABONENSPREAD
Rate this article:
5.0