LENTE-SALADE MET AMANDELCRUMBLE & LIMABONENSPREAD
/ Categories: Recepten

LENTE-SALADE MET AMANDELCRUMBLE & LIMABONENSPREAD

Lente! De eerste groene blaadjes en bloemen komen weer tevoorschijn. Wist je dat je heel veel onkruid kunt eten? Zoals klaver, paardenbloem, jonge braamblaadjes, duizendblad, veldkers en madeliefjes. Samen vormen ze een kleurrijke smaakvolle salade. Dus laat de on in onkruid voortaan maar weg en laat deze weelderig groeien in de tuin.  Een spread met daarop een salade of geroosterde groenten is een snelle manier om een salade leuk op te maken. 

De WMF Perfect Plus snelkookpan is ideaal om snel peulvruchten te koken. De meeste peulvruchten moeten eerst een nacht in ruim water wellen. Maar daarna zijn ze in 15 minuten klaar in de snelkookpan i.p.v. 45-60 minuten in een gewone pan. De peulvruchten houden meer smaak en bite dan uit blik.  

Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) 


DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen 
 
Voor de limabonenspread: 

Voor de wildpluksalade: 

 • 1 stengel rabarber 
 • 4 witte asperges 
 • 4 groene asperges 
 • 150 gr gemengde groene (sla)blaadjes 
 • eetbare bloemetjes (bijv. tulpenblaadjes, madeliefjes en paardenbloem) 
 • WMF Top Tools Mandoline

Voor de amandelcrumble:  

 • 2 el kappertjes 
 • 50 gr gerookte amandelen 
 • rasp van 1 citroen 
 • handje verse kruiden (bijv. dille & peterselie) 
 • WMF Kult X Foodprocessor 

ZO MAAK JE HET

 1. Doe de gewelde limabonen in de snelkookpan. Giet zo veel water in de snelkookpan tot dat er 1 centimeter water boven de bonen staat. Voeg de rozemarijn en knoflook toe. Gebruik tijdens het koken van peulvruchten liever geen zout, de velletjes worden daar taai van en gaan daardoor ook makkelijker kapot.
   
 2. Zet de pan op de hittebron en breng de pan op druk. Zodra de druk-indicator omhoog komt, temper je de hittebron. Kook de limabonen gedurende 12 minuten. Laat de limabonen nog 12 minuten staan en open dan voorzichtig de deksel.
   
 3. Giet de Limabonen af, maar bewaar een beetje kookvocht. Haal de takjes van de rozemarijn eruit. Stamp de bonen samen met olijfolie en citroensap met een stamper tot een grove spread. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper. 
   
 4. Verdeel de limabonenspread over een platte saladeschaal. 
   
 5. Maak met behulp van een kaasschaaf of mandoline dunne slierten van de rauwe rabarber en asperges. Verdeel deze samen met de wildpluk- of slablaadjes en bloemetjes over de limabonenspread. 
   
 6. Maak de amandelcrumble. Doe alle ingrediënten in de WMF Kult X Foodprocessor tot een grove crumble of snijd de ingrediënten heel fijn. Strooi de crumble over de kleurrijke salade. Eet smakelijk! 

 

Previous Article RECEPT: MISO-GESTOOFDE GROENTEN MET OLIJVEN, WATERRADIJS EN BASILICUM-WALNOOTCRÈME
Next Article RECEPT: SALADE MET GEGLAZUURDE WORTELS
Rate this article:
5.0