RECEPT: NO FISH OESTERS VAN OESTERZAMMEN EN WAKAME
/ Categories: Recepten

RECEPT: NO FISH OESTERS VAN OESTERZAMMEN EN WAKAME

Ook zonder vlees en vis kun je een spetterend culinair kerstdiner op tafel zetten! Deze no fish oesters van oesterzwammen, wakame en een dressing van sojasaus, sesamolie en rode wijnazijn zijn een smaakvolle én originele amuse om op tafel te zetten. 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

  • 8 gr gedroogde wakame (50 gr geweekte of verse wakame)
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • peper
  • 1 sjalotje
  • 2 el rode wijnazijn
  • ½ rode chilipeper (optioneel)
  • olijfolie
  • 8 kleine oesterzwammen
  • scheutje witte wijn
  • WMF Durado Koekenpan
  • Extra nodig: 8 oesterschelpen (of amuselepels)

ZO MAAK JE HET

  1. Week de gedroogde wakame in warm water of spoel de verse wakame af. Blancheer de geweekte of verse afgespoelde wakame door deze in een kom te overgieten met kokend water. Spoel deze daarna met koud water af. Snijd de wakame fijn.
  2. Meng de rijstazijn, sojasaus en sesamolie tot een dressing. Breng op smaak met peper. Meng de dressing door de wakame.
  3. Snipper de sjalot fijn en meng deze met de rode wijnazijn. Snijd de chilipeper fijn en voeg deze toe aan de sjalot.
  4. Verwarm een beetje olie in de Durado pan. Voeg de oesterzwammen toe, bak 1 minuut en blus af met een scheutje witte wijn. Bak de zwammen niet te lang, ze moeten hun vorm en bite behouden.
  5. Maak de oesters op. Schep een beetje van de wakamesalade in de oesterschelpen. Leg in elke schelp een zwam en schep daarop een beetje van de sjalottenvinaigrette. Draai nog wat verse peper eroverheen. Serveer eventueel op een schaal met ijs, dan is het net écht.

 

Previous Article RECEPT: POMPOEN GNOCCHI MET SALIE-BOTERSAUS
Next Article RECEPT: VEGAN CHOCOLADEMOUSSE MET ZILTE GEKARAMELISEERDE PECANNOTEN
Rate this article:
5.0