RECEPT: POMPOEN GNOCCHI MET SALIE-BOTERSAUS
/ Categories: Recepten

RECEPT: POMPOEN GNOCCHI MET SALIE-BOTERSAUS

Met de toevoeging van pompoen krijgt klassieke gnocchi een smaakvolle herfstupdate. Besprenkeld met een eenvoudige aromatische salie en botersaus, maakt het een stevig én gezond gerecht. Perfect voor op de koudere avonden. 

DIT HEB JE NODIG

(4-6 Porties)

  • 500 g geroosterde pompoen
  • 350 g aardappelen, gekookt
  • 150 g bloem
  • 1 ei
  • boter
  • salie
  • olijfolie
  • parmigiano reggiano
  • zout

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een ovenschaal met bakpapier
     
  2. Snijd de pompoen in blokjes en verwijder de zaadjes.
     
  3. Leg de pompoenstukjes op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn. Bestrooi met zout.
     
  4. Rooster de pompoen 45-50 minuten in de oven (of tot ze zacht worden).
     
  5. Kook de aardappelen tot ze zacht zijn. Leg ze aan de kant terwijl ze afkoelen. Pureer of meng de pompoen en aardappelen samen. Voeg zout, ei en bloem toe. Gebruik het mengsel vervolgens om deeg te maken. Als het deeg blijft plakken, voeg dan meer bloem toe.
     
  6. Rol het deeg in kleine rolletjes en vorm de gnocchi met de hand.
     
  7. Kook het water in een pan en voeg voorzichtig de gnocchi toe. Als de gnocchi boven komen drijven, verwijder je ze en leg je ze opzij.
     
  8. Verhit wat olie in een koekenpan, voeg boter, verse salie toe en bak even mee. Voeg dan de gnocchi toe. Bak tot ze goudbruin zijn.
     
  9. Serveer met geraspte parmigiano kaas.

 

Previous Article RECEPT: POMPOENSOEP MET KOKOSMELK, GEMBER EN KANEEL
Next Article RECEPT: NO FISH OESTERS VAN OESTERZAMMEN EN WAKAME
Rate this article:
5.0