RECEPT: VEGAN CHOCOLADEMOUSSE MET ZILTE GEKARAMELISEERDE PECANNOTEN
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: VEGAN CHOCOLADEMOUSSE MET ZILTE GEKARAMELISEERDE PECANNOTEN

Worstel je nog met het kerstdessert, of ben je op zoek naar een vegan variant? WMF to the rescue, want deze vegan chocolademousse met zilte gekarameliseerde pecannoten en aalbesjes is een ware smaakexplosie. De smeuïge chocolademousse gaat perfect samen met de krokante zoet-zoute pecannoten. 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

  • 75 gr pure chocolade (75 of 80%)
  • 250 gr rode bieten, gekookt
  • 1 kleine of een ½ banaan
  • 15 ml espresso
  • 50 gram pecannoten
  • 1 el agavesiroop
  • ½ el gedroogde zeewiervlokken (bijv. wakame, zeesla of nori)
  • Om te serveren: aalbesjes (optioneel)
  • WMF Durado koekenpan
  • WMF Koffiemachine
  • WMF Kult X Staafmixer


ZO MAAK JE HET

  1. Smelt de chocolade in een pannetje. Zet een kopje espresso met de WMF Koffiemachine. Pureer de bieten, banaan en espresso met een staafmixer tot een fijne puree. Roer, zodra de chocolade gesmolten is, de bietenpuree door de chocolade. Verdeel de mousse over vier glaasjes. En zet 1 uur in de koeling.
  2. Rooster de pecannoten in een droge Durado koekenpan. Zodra de noten beginnen te kleuren voeg je de agavesiroop toe en de vlokken. Laat nog 1 minuut bakken en verdeel de noten daarna over een bakpapier. Laat afkoelen.
  3. Haal de chocolademousse uit de koelkast en verdeel de aalbesjes en zilte pecannoten erover.

TIPS & VARIATIES

  1. De chocolademousse is zeker 2 dagen houdbaar in de koelkast.
  2. Vervang de biet door gekookte pompoen of zoete aardappel.
  3. Maak gelijk een grote hoeveelheid van de zilte pecannoten. Ze zijn verrukkelijk en in een glazen pot zeker 2 weken houdbaar.
Vorige artikel RECEPT: NO FISH OESTERS VAN OESTERZAMMEN EN WAKAME
Volgende artikel RECEPT: KERSTPAVLOVA MET GESTOOFDE VIJGEN EN BRAMEN EN PISTACHE
Beoordeel dit artikel:
4.7