RECEPT: TIRAMISU-ESPRESSO'S
/ Categories: Recepten

RECEPT: TIRAMISU-ESPRESSO'S

Italiaanse tiramisu, maar niet zoals je ‘m kent. Deze tiramisu-espresso’s zijn een vloeibare twist op de Italiaanse klassieker. Perfect om te serveren tijdens de after diner dip na het diner. 

DIT HEB JE NODIG

Voor 3 espresso's 

  • 2 eidooiers
  • 150 ml gecondenseerde melk
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 espressoshot
  • 200 ml sterke espresso (ca. 4 dubbele espresso's)
  • donkere chocolade, geraspt (optioneel)


ZO MAAK JE HET

 

  1. Doe de eierdooiers, gecondenseerde melk en suiker in een kom.
     
  2. Klop met een elektrische mixer op lage snelheid tot het mengsel licht en romig is en zeer zachte pieken vormt.
     
  3. Voeg een scheutje espresso toe en klop met de hand tot het licht schuimig wordt.
     
  4. Bereid 200 ml espresso met de WMF Perfection koffiemachine.
     
  5. Verdeel de koffie over 3 glazen.
     
  6. Schep de eiermeringue op de espresso.
     
  7. Bestrooi met geraspte chocolade om te serveren. 
Previous Article RECEPT: ROMIGE EENPANS LINGUINE MET ARTISJOK, WITTE BONEN EN KOKOSMELK
Next Article RECEPT: PAAS CRUFFIN'S
Rate this article:
No rating