RECEPT: TONIC ESPRESSO MET SINASAPPELSCHIL
/ Categories: Recepten

RECEPT: TONIC ESPRESSO MET SINASAPPELSCHIL

Een tonic espresso! Het intense aroma van koffie in combinatie met frisse tonic. Het maken is heel eenvoudig, zoals de naam al doet vermoeden, tonic, ijs en koffie zijn voldoende. De verhoudingen en sterkte van de koffie kunnen naar eigen smaak worden aangepast. Gebruik fruitige koffiebonen, zoals die uit Ethiopië of Kenia, perfect met de citrussmaken van tonic. Met de WMF Lumero Portafilter Espresso machine haal je met een druk op de knop al het explosieve aroma van koffie uit een kopje of twee kopjes.

DIT HEB JE NODIG

  • 60 ml espresso (afgekoeld)
  • 100 ml tonic
  • sinasappelschil
  • ijsblokjes

ZO MAAK JE HET

  1. Vul het glas met ijsblokjes en de tonic
     
  2. Schep met een lepel de espresso op de tonic; door het gefaseerd "erin te scheppen", ontstaan er mooie lagen.
     
  3. Garneer met sinasappelschil en geniet! 

TIP: Varieer in de  garnering. Vaak wordt de Tonic Espresso gegarneerd met maraschino-kersen, een sinaasappelschil of een takje rozemarijn. 

Previous Article RECEPT: ZOMERSE VEGA SPRINGROLLS MET PINDADIP
Next Article RECEPT: PANZEROTTI
Rate this article:
3.7