RECEPT: POMPOENSOEP MET KOKOSMELK, GEMBER EN KANEEL
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: POMPOENSOEP MET KOKOSMELK, GEMBER EN KANEEL

Het pompoenseizoen is weer in volle gang! De pompoen wordt geprezen als superfood dankzij het hoge gehalte aan vitamines en mineralen, zoals bètacaroteen, kalium en magnesium. De heerlijke zaden zitten ook boordevol ijzer, zink en eiwitten. Een heerlijke, warme kom pompoensoep is daarom op en top gezond comfort food. Deze variant is extra lekker dankzij de volle kokosmelk, pittige gember en houtachtige kaneel. 

DIT HEB JE NODIG

  • 1 kg (hokkaido) pompoen
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 60-70 g verse gember
  • 1,5 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 2-3 el extra vergine olijfolie
  • geroosterde amandelvlokken en
  • verse korianderblaadjes voor garnering

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een ovenschaal met bakpapier (of gebruik de WMF FUSIONTEC Mineral braadpan).
     
  2. Snijd de pompoen in blokjes en verwijder de zaadjes.
     
  3. Leg de pompoenstukjes op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn. Bestrooi met zout.
     
  4. Rooster de pompoenstukjes 45-50 minuten in de oven (of tot ze zacht worden).
     
  5. Terwijl de pompoen roostert, bereid je de overige ingrediënten voor: groentebouillon, kokosmelk, gepelde gember, gemalen komijn en kaneel.
     
  6. Schil de pompoen en doe deze samen met alle ingrediënten in een pan en mix tot een gladde massa met een staafmixer. Breng op smaak met extra zout en peper.
     
  7. Garneer met geroosterde amandelschilfers en korianderblaadjes.
Vorige artikel RECEPT: GEGRILDE REE MET DUINDOORNBES CHUTNEY EN PADDENSTOELEN
Volgende artikel RECEPT: POMPOEN GNOCCHI MET SALIE-BOTERSAUS
Beoordeel dit artikel:
5.0