woensdag 18 december 2019 / Categorieën: Recepten RECEPT: QUINOA SALADE MET RUCOLA, GEITENKAAS EN GRANAATAPPEL Makkelijk | voorgerecht | 4 personen 20 min bereidingstijd in WMF Snelkookpan (normale pan langer) DIT HEB JE NODIG: 200 g quinoa Geraspte schil van 1 biologische citroen Sap van twee citroenen 600ml groentebouillon 250gram granaatappelpitten 1 bosje Rucola (200g) 1 eetlepel gekonfijte gember 2 eetlepels druivenpitolie 1 handvol rode tuinkers 6 takjes munt Circa 150gram geitenkaas Honing Rode peperkorrels Zout en peper naar smaak WMF Snelkookpan ZO MAAK JE HET: Kook de quinoa met de citroenschil en 600 ml groentebouillon gedurende ca. 5 minuten in de snelkookpan op kookniveau 1 of volg de kookaanwijzing op de verpakking. Giet af, voeg het sap van één citroen toe en laat afkoelen. Hak de gember fijn, hak de rucola en munt grof. Meng de quinoa samen met granaatappelpitten, gember, rucola, munt en druivenpitolie. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Verkruimel de geitenkaas over de quinoa salade en besprenkel met honing. Strooi als laatste gekneusde rode peperkorrels en rode tuinkers over de salade. Serveer. TIP: Dunne plakjes aardbei is een geweldig alternatief voor granaatappel. Vorige artikel RECEPT: ZOETE RISOTTO Volgende artikel RECEPT: LAUWWARME BONENSALADE Beoordeel dit artikel: 3.5
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019