zondag 30 januari 2022 / Categorieën: Recepten RECEPT: RODE BIET-ZALM, KROKANTE GEITENKAAS EN ROODLOF-SPINAZIE SALADE Rode bietenzalm met geroosterde geitenkaas op radicchio salade, een prachtig gerecht vol textuur en smaak. Benieuwd hoe je deze smaaksensatie maakt? Bekijk hieronder het recept! DIT HEB JE NODIG Voor 4 personen | Voorgerecht Voor de zalm en marinade: 400 g zalmfilet zonder vel 250 ml bietensap 3 el zout 3 el bruine suiker 5 gekneusde jeneverbessen 1 theelepel vijfkruidenpoeder Een scherp mes Voor de gebakken geitenkaas: 1 rolletje geitenkaas (bijv. "Chavroux") 1 el olijfolie Grove peper 1 theelepel boter 1 takje rozemarijn 80 g gemalen walnoten (kruim) Een koekenpan Voor de salade: 2 stronken roodlof 100 g spinazie Voor de dressing: 3 el donkere balsamicoazijn 3 el olijfolie 1 el water 1 theelepel Dijon-mosterd 1 el honing Zout peper Voor de garnering: 80 g zure room Zalm kaviaar ZO MAAK JE HET Meng voor de marinade de suiker, het zout en de kruiden met het bietensap. Voeg de zalm toe, dek af en marineer 3 uur in de koelkast. Voor de salade: pluk de roodlof grof, leg in lauw water, laat ongeveer 10 minuten weken en dep droog. Was de spinazieblaadjes kort in koud water en zet ze terug in de koelkast. Doe voor de dressing azijn, water, olijfolie, mosterd, zout, suiker en de grove peper in een saladedressing shaker en schud krachtig. Haal de zalm uit de marinade en laat uitlekken op keukenpapier en snijd in dunne plakjes. Verhit een middelgrote koekenpan, voeg de olie toe en leg de plakjes geitenkaas erin. Kruid met zout en grove peper en bak ze bruin. Voeg na het keren de rozemarijn, een theelepel boter en de gemalen walnoten toe en bak ongeveer 3 minuten mee. Voor het opdienen, mend de roodlof-spinazie met de dressing. Verdeel 2 tot 3 plakjes kaas over de salade en verdeel de plakjes zalm erover. Garneer met de zure room, kaviaar en spinazieblaadjes en geniet! Vorige artikel RECEPT: PERFECTE MINI PAVLOVA VOOR KERST Volgende artikel RECEPT: APPEL-NOTENCAKE Beoordeel dit artikel: 3.5
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019