RECEPT: RODE BIET-ZALM MET KROKANTE GEITENKAAS EN ROODLOF-SPINAZIE SALADE
/ Categories: Recepten

RECEPT: RODE BIET-ZALM MET KROKANTE GEITENKAAS EN ROODLOF-SPINAZIE SALADE

Naast Janneke Philippi en Ellen van Duijn, doken wij ook zelf de keuken in om een derde WMF kerstmenu op de kaart te zetten. Ontdek dit heerlijke recept met bieten-zalm, krokante geitenkaas en een frisse roodlof-spinazie salade voor een licht voorgerecht tijdens je kerstmenu 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen | Voorgerecht

Voor de zalm en marinade:

  • 400 g zalmfilet zonder vel
  • 250 ml bietensap
  • 3 el zout
  • 3 el bruine suiker
  • 5 gekneusde jeneverbessen
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • Een scherp mes 

Voor de gebakken geitenkaas:

  • 1 rolletje geitenkaas (bijv. "Chavroux")
  • 1 el olijfolie
  • Grove peper
  • 1 theelepel boter
  • 1 takje rozemarijn
  • 80 g gemalen walnoten (kruim)
  • Een koekenpan

Voor de salade:

  • 2 stronken roodlof 
  • 100 g spinazie

Voor de dressing:

  • 3 el donkere balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 el water
  • 1 theelepel Dijon-mosterd
  • 1 el honing
  • Zout peper

Voor de garnering:

  • 80 g zure room
  • Zalm kaviaar

ZO MAAK JE HET

  1. Meng voor de marinade de suiker, het zout en de kruiden met het bietensap. Voeg de zalm toe, dek af en marineer 3 uur in de koelkast.

  2. Voor de salade: pluk de roodlof grof, leg in lauw water, laat ongeveer 10 minuten weken en dep droog. Was de spinazieblaadjes kort in koud water en zet ze terug in de koelkast.

  3. Doe voor de dressing azijn, water, olijfolie, mosterd, zout, suiker en de grove peper in een saladedressing shaker en schud krachtig.

  4. Haal de zalm uit de marinade en laat uitlekken op keukenpapier en snijd in dunne plakjes.

  5. Verhit een middelgrote koekenpan, voeg de olie toe en leg de plakjes geitenkaas erin. Kruid met zout en grove peper en bak ze bruin. Voeg na het keren de rozemarijn, een theelepel boter en de gemalen walnoten toe en bak ongeveer 3 minuten mee.

  6. Voor het opdienen, mend de roodlof-spinazie met de  dressing. Verdeel 2 tot 3 plakjes kaas over de salade en verdeel de plakjes zalm erover. Garneer met de zure room, kaviaar en spinazieblaadjes en geniet!

Previous Article RECEPT: EENDENBORST MET KASTANJE RAVIOLI, PADDENSTOELEN, SNIJBIET EN PORTSAUS
Next Article RECEPT: BRIOCHETOAST MET GESCHROEIDE ZALMHAAS EN DRAGON-HOLLANDAISE
Rate this article:
5.0