RECEPT: RODE BIETEN CARPACCIO MET BURRATA, PISTACHENOTEN EN WARME BALSAMICO SAUS
Inspiratie nodig voor het kerstmenu? Wat dacht je romige burrata op een bedje van rode bieten carpaccio en knapperige crumble van pistache die een verrukkelijke textuur toevoegt. De finishing touch van de balsamicosaus blijft bovendien lekker lang warm tijdens het opdienen dankzij de Iconic pannen met TransTherm® basis. Eet smakelijk!
DIT HEB JE NODIG
Voor 4 personen
Voor de rode bieten carpaccio:
- 3 grote gekookte rode bieten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
Voor de burrata en topping:
- 2 bollen burrata kaas
- 1/2 kopje pistachenoten, grof gehakt
Voor de warme balsamico saus:
- 1/2 kopje balsamicoazijn
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
ZO MAAK JE HET
- Snijd de gekookte rode bieten in dunne plakjes met behulp van een mandoline.
- Leg de plakjes rode biet op de borden en besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Terwijl de rode bieten op smaak komen, bereid je de warme balsamico saus voor. In een WMF Iconic steelpan op laag vuur, meng je balsamicoazijn, honing, olijfolie, fijngehakte knoflook, zout en peper. Verwarm het mengsel en roer regelmatig tot de saus iets is ingedikt.
- Rooster ondertussen de grofgehakte pistachenoten in een droge WMF Durado koekenpan.
- Haal de burrata's uit de verpakking, snijd elke bol voorzichtig door de helft en leg de vier helften voorzichtig in het midden van de rode bieten carpaccio.
- Strooi de gehakte pistachenoten over de burrata en rode bieten.
- Giet de warme balsamico saus over de rode bieten carpaccio en burrata. Serveer direct.