RECEPT: WAFELS MET MASCARPONECRÈME EN ROOD FRUIT
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: WAFELS MET MASCARPONECRÈME EN ROOD FRUIT

Niks fijner dan wakker worden op kerstochtend met je dierbaren om je heen en een overheerlijk uitgebreid ontbijt! Deze wafels met rood fruit, luchtige mascarponecrème en maple syrup zijn het waard om voor op te staan. 

DIT HEB JE NODIG

Voor de wafels:

  • 240 gram bloem
  • 25 gram suiker
  • 5 gram bakpoeder
  • 2.5 gram zout
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 75 gram boter, gesmolten

Voor de garnering:

  • 150 gram gemengd rood fruit (aardbeien, frambozen, bosbessen)
  • 250 gram mascarpone
  • 30 gram poedersuiker
  • Malple syrup of ahornsiroop voor het serveren

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je wafelijzer volgens de instructies.

  2. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.

  3. Voeg de eieren, melk en gesmolten boter toe aan het bloemmengsel. Roer tot een glad beslag is gevormd.

  4. Giet het beslag in het wafelijzer en bak de wafels tot ze goudbruin en knapperig zijn volgens de aanwijzingen van je wafelijzer.

  5. Terwijl de wafels bakken, klop je de mascarpone los met poedersuiker in een kom.

  6. Haal de versgebakken wafels uit het wafelijzer en leg ze op een serveerschaal.

  7. Schep een royale lepel mascarpone over elke wafel.

  8. Strooi het gemengde rode fruit over de mascarpone.

  9. Garneer de wafels met verse muntblaadjes.

  10. Serveer de kerstwafels met een lichte drizzle van maple syrup of ahornsiroop.

 

Vorige artikel RECEPT: RODE BIETEN CARPACCIO MET BURRATA, PISTACHENOTEN EN WARME BALSAMICO SAUS
Volgende artikel RECEPT: CITROENKIP MET TRUFFELRISOTTO EN ZEEKRAAL
Beoordeel dit artikel:
4.0