donderdag 9 november 2023 / Categorieën: Recepten KERSTRECEPT RECEPT: WAFELS MET MASCARPONECRÈME EN ROOD FRUIT Niks fijner dan wakker worden op kerstochtend met je dierbaren om je heen en een overheerlijk uitgebreid ontbijt! Deze wafels met rood fruit, luchtige mascarponecrème en maple syrup zijn het waard om voor op te staan. DIT HEB JE NODIG Voor de wafels: 240 gram bloem 25 gram suiker 5 gram bakpoeder 2.5 gram zout 2 eieren 300 ml melk 75 gram boter, gesmolten Voor de garnering: 150 gram gemengd rood fruit (aardbeien, frambozen, bosbessen) 250 gram mascarpone 30 gram poedersuiker Malple syrup of ahornsiroop voor het serveren Bereidingswijze: Verwarm je wafelijzer volgens de instructies. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Voeg de eieren, melk en gesmolten boter toe aan het bloemmengsel. Roer tot een glad beslag is gevormd. Giet het beslag in het wafelijzer en bak de wafels tot ze goudbruin en knapperig zijn volgens de aanwijzingen van je wafelijzer. Terwijl de wafels bakken, klop je de mascarpone los met poedersuiker in een kom. Haal de versgebakken wafels uit het wafelijzer en leg ze op een serveerschaal. Schep een royale lepel mascarpone over elke wafel. Strooi het gemengde rode fruit over de mascarpone. Garneer de wafels met verse muntblaadjes. Serveer de kerstwafels met een lichte drizzle van maple syrup of ahornsiroop. Vorige artikel RECEPT: RODE BIETEN CARPACCIO MET BURRATA, PISTACHENOTEN EN WARME BALSAMICO SAUS Volgende artikel RECEPT: CITROENKIP MET TRUFFELRISOTTO EN ZEEKRAAL Beoordeel dit artikel: 4.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019