dinsdag 14 februari 2023 / Categorieën: Recepten RECEPT: ROMIGE EENPANS LINGUINE MET ARTISJOK, WITTE BONEN EN KOKOSMELK DIT HEB JE NODIG 450 g verse linguine 120 g basilicumpesto 2 kleine sjalotjes 200 g verse artisjokken, grof gehakt 1 blik witte bonen, uitgelekt 120 g ingeblikte kokosmelk of room 1 bosje Toscaanse boerenkool, fijngehakt 1 citroenschil, plus citroensap om te serveren 15 g verse basilicumblaadjes, grof gehakt 2 theelepels verse dille, grof gehakt 1 snufje gemalen rode pepervlokken 2 tl geroosterde pijnboompitten 3 theelepels olijfolie Zout en peper ZO MAAK JE HET Verhit de olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Als de olie suddert, voeg je de gehakte sjalotten toe en fruit je ze ongeveer 3 minuten tot geurig. Roer de citroenschil en rode pepervlokken erdoor en bak nog een minuut. Voeg geleidelijk 4 1/2 kopjes water, 2 theelepels zout, de pasta en boerenkool toe. Verhoog het vuur tot middelhoog. Breng het mengsel aan de kook. Roer regelmatig tot de noedels zacht zijn, ongeveer 10-12 minuten. Roer de kokosmelk, pesto, artisjokken en bonen erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Kook tot de pasta warm en romig is. Haal van het vuur, roer basilicum en dille erdoor. Verdeel de pasta over borden. Garneer met pijnboompitten, extra kruiden, citroensap en peper. Genieten! Vorige artikel RECEPT: GEROOSTERDE AUBERGINE MET PESTO ROSSO EN FETA-YOGHURT DIP Volgende artikel RECEPT: TIRAMISU-ESPRESSO'S Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019