RECEPT: ROMIGE KOOLRAAP-ZOETE AARDAPPEL SOEP MET CHOCOLADE
/ Categories: Recepten

RECEPT: ROMIGE KOOLRAAP-ZOETE AARDAPPEL SOEP MET CHOCOLADE

Wil je een keer voor iets bijzonders en gedurfds gaan tijdens het kerstdiner? Deze romige koolraap-zoete aardappel soep met chocolade - ja, echt! - is dan een must try. De combi klinkt ongebruikelijk, maar door chocolade toe te voegen aan een hartige soep ontstaat er een diepe complexe smaak met een subtiele bitterzoete toets. Een uniek samenspel van zoet en hartig!

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 25 minuten

Voor 4 personen

DIT HEB JE NODIG

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 500g koolraap
  • 300g zoete aardappel
  • 100 gr wortels
  • 100 gr lente-ui (alleen het witte gedeelte)
  • 2 el boter
  • 100 ml witte portwijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 15g witte chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el balsamico crème
  • Erwtenkers of paarse shiso-kers voor garnering
  • Chilivlokken
  • Zout
  • Peper

Benodigd keukengerei: 

ZO MAAK JE HET

  1. Pel de sjalot en snijd hem fijn met een scherp mes. Pel de knoflook en hak fijn. Was de raap, de zoete aardappel, de wortels en de lente-ui, maak ze schoon, schil ze en snijd ze in fijne blokjes.
     
  2. Verhit de boter in een grote kookpan en bak de gesneden groenten ongeveer 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Blus af met portwijn en laat bijna volledig inkoken. Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat afgedekt ongeveer 20 minuten koken.
     
  3. Hak de witte chocolade grof. Voeg de room en de honing toe aan de soep en pureer zeer fijn met een staafmixer.
     
  4. Breng de soep op smaak met zout, peper en chilivlokken. Schik in soepkommen en serveer gegarneerd met balsamicocrème, tuinkers en chilivlokken.
     
Previous Article RECEPT: PANNENKOEKJES MET CHOCOLADEMOUSSE, RODE WIJN SAUS, AMANDELCRUMBLE EN APPEL GRANITA
Next Article RECEPT: LATTE MACCHIATO MET AMANDELPASTA EN CAYENNEPEPER
Rate this article:
5.0