RECEPT: ROSE ICED LATTE MET LAVENDEL
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: ROSE ICED LATTE MET LAVENDEL

Je zelfgemaakte Iced Latte naar een hoger niveau tillen?  Probeer dan deze variant met lavendel en honing. Het is een must-have drank vooral tijdens de Indian Summer. 

DIT HEB JE NODIG

Voor de siroop:

  • 180 ml water
  • 220 gram honing
  • 50 gram gedroogde culinaire lavendel
  • 100 gram gedroogde rozenknopjes

Voor de latte:

  • 1 eetlepel van de rozen-lavendel siroop
  • 1 shot espresso 120 ml volle melk
  • Ter garnering: Crushed ijs verse rozenblaadjes en/of culinaire lavendel takjes

ZO MAAK JE HET

  1. Breng in een middelgrote FUSIONTEC kookpan het water, de honing, lavendel en rozenknoppen aan de kook. Eenmaal gekookt, roer gedurende 10 seconden, haal van het vuur en roer tot de honing is opgelost. Laat volledig afkoelen.
     
  2. Eenmaal afgekoeld, zeef het mengsel door een fijne zeef in een kom en gooi lavendel en rozenknoppen weg. De siroop is in een afgesloten bakje tot 2 weken houdbaar in de koelkast.
     
  3. De latte maak je door: Voeg de siroop toe aan een latte glas. Vul het glas met gemalen ijs. Schenk een shot espresso over het ijs en top af met de melk. Roer heel goed om de siroop in de drank op te nemen. Werk eventueel af met een vers rozenblaadje en/of een takje lavendel. Genieten van!
Vorige artikel RECEPT: GESTOOFDE LAMSBOUT MET KLEURRIJKE HERFSTGROENTEN, ZOETE AARDAPPELEN, POMPOEN- EN SPINAZIECRUNCH, SAVOOIEKOOL EN RODE WIJNPEER
Volgende artikel RECEPT: 3 VERRASSENDE TOSTI'S MET DE WMF PROFI PLUS CONTACT GRILL
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling