vrijdag 19 augustus 2022 / Categorieën: Recepten RECEPT: ROSE ICED LATTE MET LAVENDEL Je zelfgemaakte Iced Latte naar een hoger niveau tillen? Probeer dan deze variant met lavendel en honing. Het is een must-have drank vooral tijdens de Indian Summer. DIT HEB JE NODIG Voor de siroop: 180 ml water 220 gram honing 50 gram gedroogde culinaire lavendel 100 gram gedroogde rozenknopjes Voor de latte: 1 eetlepel van de rozen-lavendel siroop 1 shot espresso 120 ml volle melk Ter garnering: Crushed ijs verse rozenblaadjes en/of culinaire lavendel takjes ZO MAAK JE HET Breng in een middelgrote FUSIONTEC kookpan het water, de honing, lavendel en rozenknoppen aan de kook. Eenmaal gekookt, roer gedurende 10 seconden, haal van het vuur en roer tot de honing is opgelost. Laat volledig afkoelen. Eenmaal afgekoeld, zeef het mengsel door een fijne zeef in een kom en gooi lavendel en rozenknoppen weg. De siroop is in een afgesloten bakje tot 2 weken houdbaar in de koelkast. De latte maak je door: Voeg de siroop toe aan een latte glas. Vul het glas met gemalen ijs. Schenk een shot espresso over het ijs en top af met de melk. Roer heel goed om de siroop in de drank op te nemen. Werk eventueel af met een vers rozenblaadje en/of een takje lavendel. Genieten van! Vorige artikel RECEPT: GESTOOFDE LAMSBOUT MET KLEURRIJKE HERFSTGROENTEN, ZOETE AARDAPPELEN, POMPOEN- EN SPINAZIECRUNCH, SAVOOIEKOOL EN RODE WIJNPEER Volgende artikel RECEPT: 3 VERRASSENDE TOSTI'S MET DE WMF PROFI PLUS CONTACT GRILL Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019