woensdag 17 februari 2021 / Categorieën: Recepten RECEPT: SOUS VIDE ZALM MET BLOEMKOOL EN KRENTEN SALADE Voor 2 personen | Moeilijkheidsgraad: gemiddeld | Voorbereidingstijd: 15 minuten | Bereidingstijd: 35 minuten DIT HEB JE NODIG: Voor de zalm 2 zalmfilet á 150 1 el olijfolie 10 ml citroensap Sous vide apparaat en vacuüm sealer Voor de bloemkool salade ¼ bloemkool 30 g krenten 40 ml witte wijnazijn 10 ml citroensap 2 el zonnebloemolie Zout, peper, suiker 1 el boter Verse munt voor garnering Rasp Koekenpan ZO MAAK JE HET: Vul de WMF Lono sous vide pro cooker met water en verwarm voor tot 85 ° C. Was de bloemkool en verdeel in kleine roosjes. De ene helft van de roosjes laat je heel, de andere helft rasp je in dunne plakjes. Kruid de bloemkool met het zout en de suiker, verpak dit samen met 1 el boter vacuüm en kook gedurende 20 minuten. Laat dan afkoelen. Vul de sous vide-koker opnieuw met lauw water en breng deze op 67 ° C. Was ondertussen de zalm onder koud water en dep droog. Vacumeer samen met een snuf zout, citroensap en olijfolie. Kook de zalm 14 minuten in het sous vide apparaat. Verhit de koekenpan. Bak ondertussen de bloemkoolroosjes in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie tot ze van kleur beginnen te veranderen en breng op smaak met peper en zout. Hak de krenten fijn en meng met de geraspte bloemkoolroosjes, azijn, citroensap en zonnebloemolie. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Serveer de bloemkool- en bessensalade op borden, leg de zalm ernaast salade en verdeel de gebakken bloemkoolroosjes over het bord. Garneer met wat verse muntblaadjes. Vorige artikel 5 X HANDIGE TIPS VOOR FEESTELIJKE EITJES Volgende artikel RECEPT: VEGAN BLOEMKOOL CURRY MET AMANDELEN Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019