5 X HANDIGE TIPS VOOR FEESTELIJKE EITJES
/ Categories: Keukengeheimen

5 X HANDIGE TIPS VOOR FEESTELIJKE EITJES

Op 4 en 5 april is het alweer Pasen! Door de maatregelen kunnen we dit jaar juist extra uitpakken met het gezin of partner. Wij delen onze 5 tips om je eitjes nóg feestelijker te maken voor het paasontbijt- of brunch. 

Op de hoofdafbeelding: De WMF KITCHENminis® Eierkoker voor 2 eieren

PERFECT GEPOCHEERD EITJE

Een gepocheerd eitje is heerlijk bij het paasontbijt; op een broodje met gerookte zalm of avocado bijvoorbeeld. Het maken van zo'n smeuïg gepocheerd eitje vereist wel enige handigheid. Met deze tips wordt het een eitje! 

1. Gebruik een zo vers mogelijk ei. Dit kun je testen door 'm te laten zakken in een pan water: zinkt 'ie naar de bodem? Dan is het ei kakelvers.
2. Zorg dat het water nét tegen kookpunt is. Te hard kokend water zorgt ervoor dat het ei teveel/ruw alle kanten op beweegt, waardoor de ronde vorm lastiger te maken is.
3. Voeg een scheut azijn toe (4 el per 1 liter water); dit zorgt ervoor dat het eiwit sneller én mooier stolt. Ook voegt het een zuurtje toe aan het ei.
4. Doe het ei in een kommetje; dit giet makkelijker.
5. Maak met behulp van een lepel een draaikolk in het water en giet je ei in het midden van deze draaikolk in de pan. Wacht 3 minuten en schep met een lepel je gepocheerde ei eruit. Voelt het aan als een bol verse mozzarella? Dan weet je dat je gepocheerde eitje goed is! 

GEKLEURDE PAASEIEREN MET KURKUMMA EN BIETENSAP 

Wát is nou feestelijker dan gekleurde paaseieren opdienen? En dan bedoelen we niet de schil, maar het eiwit zelf. Fijn voor het oog, maar het inleggen van de eieren voegt meteen ook smaak toe. Kook de eieren hard, laat ze goed schrikken en pel ze. Halveer de eieren en houd het eigeel apart voor de vulling. Ga je voor knalgele eieren? Meng in een pannetje het 0,5l water, 250ml appelciderazijn, 2 tl zout en 2 tl kurkumapoeder door elkaar met een garde. Doe hier de halve eieren in en zorg dat ze helemaal onder staan. Laat dit 3 uur staan en je hebt knal gele eitjes. 

Voor roze eieren pureer je 500g (gekookte) bieten met 3 el witte basterdsuiker en 4 el rode wijn azijn. Zeef dit boven een kommetje en leg hier voor 12 uur lang (in de koelkast) de eieren in. In de eigeel vulling kun je meteen de overgebleven bietenpuree verwerken, samen met mayonaise, bieslook en kerriepoeder. Of maak er een lekkere bietenhummus vulling van met kikkererwten, tahin, citroensap, komijn, knoflook, zout, peper en olijfolie.

GEVULDE EITJES

Een gevuld ei hoort erbij! Naast feestelijke kleuren, kun je ook los gaan met smaak van de eigeel vulling. Denk bijvoorbeeld aan een romige vulling met avocado, mayonaise, citroensap en bieslook of gerookte zalm, dille en creme fraîche. Heb je kleine kinderen thuis? Dan is het een leuke bezigheid om samen gevulde eieren te maken in de vorm van een kuikentje die uit het eitje komt. 

EI-NESTJES VAN MERINGUE EN LEMON CURD

Houd je niet zo van gekookte of gepocheerde eieren? Verwerk het ei dan in een meringue-nestjes met lemon curd vulling. Klop samen met suiker het eiwit stijf, spuit hier ronde nestjes van met een spuitzak en bak deze af in de oven tot meringue. Van het eigeel kun je een heerlijke lemon curd maken, die je vervolgens in de opening van de meringue nestjes verwerkt. Top af met wat fruit en poedersuiker. Zo geniet je toch nog van het vrolijke paasei-idee! 

MOOI: McEGG
Ga je toch voor de klassieke gekookte (en versierde) eitjes? WMF heeft erg leuke eierdopjes. Neem nou de McEgg. Hij is er in diverse kleuren (groen. blauw, oranje en roze) én vrolijkt ieders humeur in de ochtend op. Met een perfect zachtgekookkt eitje geserveerd in de McEgg wil iedereen wel wakker worden. Toch? 

Lees ook: dit jaar meer op de vega tour tijdens Pasen? Lees dan ook onze blog: Zó zet je in no-time een vegan paasbrunch op tafel.

Previous Article 5 X UITPAKKEN VOOR VALENTIJN
Next Article RECEPT: SOUS VIDE ZALM MET BLOEMKOOL EN KRENTEN SALADE
Rate this article:
5.0