RECEPT: SUMAKZALM MET GRAPEFRUITSALADE
/ Categories: Recepten

RECEPT: SUMAKZALM MET GRAPEFRUITSALADE

Met zalm kun je alle kanten op! Adjunct-hoofdredacteur van delicious. magazine Minta Nicolaï dook zelf de keuken in om onze Steak Profi Koekenpan te testen en maakte een sumakzalm. De smaak van sumak is fris-zurig (bijna als citroen), maar dan nog aromatischer. Heerlijk met de citrussalade! 

Hoofdgerecht  | voor 4 personen | Kooktijd: 20 minuten 

Auteur: delicious. magazine

DIT HEB JE NODIG

  • 4 zalmfilets zonder graatjes à 180 g
  • 4 el olijfolie + extra om te bestrijken
  • 2 el sumak*
  • 1 tl komijn gemalen, djinten
  • ½ biocitroen sap + citroenpartjes voor erbij
  • 2 sinaasappels dik geschild tot op het vruchtvlees, in partjes
  • 2 rode grapefruits dik geschild tot op het vruchtvlees, in partjes
  • 30 g bladpeterselieblaadjes

ZO MAAK JE HET

  1. Bestrijk de visfilets met wat olie. Meng de sumak met de komijn en wat zout en peper en wrijf de visfilets hiermee in.

  2. Verhit 1 el van de olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de visfilets aan elke kant 2 min. tot ze goudbruin kleuren en vanbinnen bijna gaar zijn, maar niet tot in de kern. Dek ze losjes af met aluminiumfolie en houd ze warm terwijl je de salade maakt.

  3. Klop in een kommetje het citroensap en de resterende 3 el olie door elkaar en voeg wat zout en peper toe. Schep in een kom de citruspartjes om met de peterselie en vinaigrette. Serveer de vis met de citrussalade en geef er citroenpartjes bij.

* Sumak is een poeder van zure bessen, te koop bij Midden-Oosterse winkels. Het wordt gebruikt als zuur accent, dus ter vervanging kun je iets zuurs naar keuze gebruiken, bijv. een beetje citroensap of granaatappelmelasse (bij Turkse of Marokkaanse winkels).

Recept: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens. Styling: David Morgan. Bewerking: Trudelies Schouten

OVER STEAK PROFI 

Kwaliteit in huis

Met de Steak Profi Koekenpan van WMF haal je kwaliteit in huis. Niet alleen het bakken van knapperige groenten, perfecte vis of een mooi stuk vlees wordt kinderspel, de pan heeft nog meer pluspunten. Zo is hij geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie en zorgt de Rapid Heat Control Technology ervoor dat de pan binnen enkele seconden warm is. En nu komt het: hij warmt niet alleen snel op, maar koelt ook nog eens snel af zodra je de warmtebron lager zet. Zet het fornuis hoog of laag: de pan volgt meteen. Ideaal toch? De pan kan ook in de oven, dus perfect voor het nagaren van de steak in de oven.

Knap staaltje werk

Dankzij de ultraplatte bodem heeft de pan een optimale warmteoverdracht die egaal verdeeld is waardoor je het product van een extra knapperig korstje voorziet. De gepatenteerde Duraquarz® coating zorgt ervoor dat gerechten niet aanbakken. Ook maak je de Steak Profi Koekenpan snel en makkelijk schoon.

Previous Article DE KERSTTRENDS VAN 2020!
Next Article RECEPT: AFRIKAANSE KIKKERERWTENSTOOF
Rate this article:
3.3