RECEPT: ZOMERSE VEGA SPRINGROLLS MET PINDADIP
/ Categories: Recepten

RECEPT: ZOMERSE VEGA SPRINGROLLS MET PINDADIP

DIT HEB JE NODIG

Voor  de spring rolls: 

  • 1 rode of gele paprika
  • 1 winterpeen (of pain julienne) 
  • 100 gram fijne paarse kool 
    (tip: ook lekker om ingelegde kool te gebruiken!) 
  • 80 gram mihoen / rijst noedels
  • Handje rucola
  • limoensap
  • 1 tl sesamolie
  • peper en zout 
  • Takje koriander
  • 6 rijstvellen 
  • Optioneel: vegan feta 
  • Koekenpan 

Voor  de pindadip:

  • 4 eetlepels pindakaas
  • sap van een halve limoen
  • 1 el honing
  • 1 tl sojasaus
  • 2 el water 
  • Steelpannetje

ZO MAAK JE HET

  1. Snijd de paprika en winterpeen julienne (lees hier hoe dit precies moet), zo dun mogelijk. Meng dit in een kom samen met de kool, rucola, sesamolie en limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander fijn. 
     
  2. Gebruik een koekenpan met een laagje water en maak warm (niet koken!). Wel hier voor 20 seconden de rijstvellen in, zodat deze zacht worden. Kook ondertussen de mihoen of rijst noedels volgens de verpakking. Spoel af met koud water en zet apart. 
     
  3. Leg de rijstvellen klaar op en vul deze met de groenten en een plukje mihoen; doe dit ongeveer op 1/3e afstand vanaf de rand. Verkruimel eventueel wat feta er overheen en bestrooi tot slot met wat koriander. 
     
  4. Vouw de rijstvel over de groenten heen, zodat nog 2/3e van het vel "open" ligt. Vervolgens vouw je de zijkanten hier weer naar binnen, er overheen. Rol vervolgens het vel verder op en sluit deze. Zoek eventueel in de zoekmachine hoe dit precies in zijn werk gaat. Zorg dat je het strak oprolt! 
     
  5. Voor de dip: meng alle ingrediënten in een steelpannetje op laag vuur, totdat het een gladde massa wordt en goed gemengd is. Serveer samen met de spring rolls. 

TIP: varieer vooral met de ingrediënten die jij lekker vindt! Garnalen of bepaalde soorten kaas kun je gemakkelijk toevoegen. 

Previous Article RECEPT: MATCHA MINT THEE
Next Article RECEPT: TONIC ESPRESSO MET SINASAPPELSCHIL
Rate this article:
5.0