RECEPT: VISTAJINE STOOF MET CHERMOULA
/ Categories: Recepten

RECEPT: VISTAJINE STOOF MET CHERMOULA

Tijd voor een heerlijke stoof! Deze kruidige vistajine is gemaakt van gemixde vis, gesudderd in een hete tomatensaus met geurende kruiden. 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen | 3 uur bereidingstijd, incl. marineren

Voor de Chermoula:

  • 1 teentje knoflook
  •  1/2 rode peper
  • 1/2 bos peterselie
  • 1/2 bos dille
  • 1 bos koriander
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el citroensap
  • 1/2 ingemaakte citroen
  • 4 el. olijfolie

Voor de Tajine:

  • 600 g gemengde visfilets (bijv. kabeljauw, zalm, zeeduivel)
  • 6 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 100 g zwarte olijven
  • 4 el olijfolie
  • 200 ml witte wijn
  • 800 g gepelde tomaten (uit blik)
  • 400 g kikkererwten (uit blik)
  • Zout, peper
  • 1-2 tl Ras el Hanout
  • Een hoge braadpan

ZO MAAK JE HET

  1. Pel de knoflook voor de Chermoula, verwijder de zaadjes uit de chili en pluk de kruidenblaadjes van de steeltjes. Leg de helft van de koriander apart en hak de rest fijn. Laat de gekonfijte citroen iets uitlekken en hak hem fijn. Meng alles goed samen met de komijn, het citroensap en de olijfolie in een platte kom. Spoel de visfilets onder koud water, snijd ze in stukken van 6 cm en voeg ze toe aan de Chermoula in de kom. Meng goed met de kruidensaus en laat 1-2 uur afgedekt in de koelkast staan.
  2. Pel de sjalotten en halveer ze aan de zijkant. Pers de knoflook met de schil er aan. Was en maak de courgette schoon, snijd ze aan de zijkant in vieren en snijd ze vervolgens in grote blokjes. Giet de olijven af.
  3. Verhit de olie in een hoge braadpan, fruit de sjalotten en knoflook erin, voeg de courgettestukjes toe en bak al roerend. Overgiet met witte wijn en breng aan de kook. Voeg vervolgens de tomaten en kikkererwten toe (met het vocht!) en laat op middelhoog vuur 10 minuten zonder deksel en af ​​en toe roeren koken.
  4. Roer de olijven en de saus erdoor en breng op smaak met een beetje zout, peper en 1 eetlepel Ras el Hanout. Neem vervolgens de helft van de saus uit de pan, leg de stukken vis en marinade dicht bij elkaar in de hoge braadpan en bedek met de saus die eerder apart gezet is. Laat nu de “Tajine” stoven, afgedekt op middelhoog vuur gedurende ca. 30 minuten.
  5. Breng de afgewerkte tajine op smaak met zout en peper, bestrooi met de overige korianderblaadjes en serveer bijvoorbeeld met vers platbrood.
Previous Article RECEPT: TARTE TATIN MET GEKARAMELISEERDE UI
Next Article PERFECTE MOSSELEN STOMEN DOE JE ZO!
Rate this article:
5.0