RECEPT: ZEEBAARS MET GROENTEN UIT DE OVEN
/ Categorieën: Chef’s Special, Recepten

RECEPT: ZEEBAARS MET GROENTEN UIT DE OVEN

Samen met Ellen van Duijn, zijn we de afgelopen maanden de keuken in gedoken en heeft Ellen een heerlijk WMF kerstmenu samengesteld. Onlangs is zij al aan de slag gedaan met een heerlijk sous vide voorgerecht met een onze WMF Lono Sous Vide Cooker Pro. Voor het hoofdgerecht heeft Ellen een heerlijk éénpansgerecht gemaakt in onze WMF Vispan, als hoofdgerecht in haar WMF kerstmenu.

Dit blog is geschreven in samenwerking met / door Ellen van Duijn, auteur van het kookboek “Made by Ellen - Elke dag verrassend lekker eten” en foodblogger van de gelijknamige blog madebyellen.com


"Heel even bakte ik de groenten op het vuur. Ik legde de zeebaars erbij en de vispan plaatste ik in de oven. Heerlijk vind ik pannen waarmee je zowel op het vuur als in de oven je gerecht kan bereiden. Super makkelijk en comfortabel, ik houd ervan! Met deze blogpost wil ik je graag inspireren voor een feestelijk etentje, zoals kerst. Want ben je juist een visliefhebber of wil je het jezelf deze kerst eens echt makkelijk maken zodat je er zelf ook van kan genieten? Dan is dit recept voor een hele zeebaars met groenten uit de oven wellicht iets voor jou. Het is een prachtige eyecatcher waarbij de pan zo op tafel kan, makkelijk toch? En zoooooo lekker ;-)."

Bekijk hieronder de video zodat je precies kan zien hoe makkelijk je zelf een hele zeebaars kan bereiden. Onder de video vind je het geschreven recept. Veel kijk- en kookplezier! 

[VIDEO]

DIT HEB JE NODIG

4 personen | Hoofdgerecht | Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 25 minuten

 • 2 verse zeebaars, schoongemaakt
 • Ongeveer 750 gram ongeschilde aardappelmix, zoals rode, gele en truffel aardappeltjes
 • 8 peterseliewortelen, (regenboog)worteltjes of pastinaak in partjes kan ook, geschild
 • 1 bol knoflook, bovenste stukje eraf gesneden
 • 4 plakjes citroen
 • Handje verse kruiden, zoals oregano en salie
 • Goede scheut olijfolie en eventueel klontje boter erbij
 • Zwarte peper en zeezout
 • Een WMF vispan 

ZO MAAK JE HET

 1.  Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2.  Zet een ovenbestendige vispan op het vuur en schenk hier wat olijfolie in en voeg eventuele een klontje boter toe.
 3. Halveer de aardappeltjes en voeg deze samen met de peterseliewortel, knoflook en verse kruiden toe. Bak alles voor enkele minuten aan zodat het al kleur krijgt.
 4. Spoel ondertussen de zeebaars schoon onder koud water en dep met een stuk keukenpapier droog. Maak met een scherp mes een paar inkepingen in de huid. Breng de vis op smaak met wat peper en zout en wrijf in.
 5. Leg de plakjes citroen samen met de verse kruiden in de buik van de zeebaars. Leg de vis bij de groenten in de pan en plaats de vispan voor ongeveer 20 minuten in de oven totdat de zeebaars net gaar is. Haal uit de oven en zet de vispan met zeebaars en groenten, zo op tafel.
 6. Enjoy!

TIPS

TIP #1: Eet je meerdere gerechtjes dan is 2 hele zeebaars voldoende voor 4 personen. Is dit het enige gerecht dan heb je al snel een hele vis per persoon nodig. Vraag bij de viswinkel naar de grotere exemplaren. Vraag de visboer of hij de vis voor je wil schoonmaken zodat je deze thuis meteen kunt gaan vullen en gebruiken.

TIP #2: De mix van aardappeltjes is altijd erg feestelijk en dan ook juist heel leuk voor de feestdagen. Kun je hier niet aan komen, dan kun je ook gewoon gele aardappeltjes nemen en bijvoorbeeld regenboog worteltjes of gekleurde bietjes toevoegen voor eventueel wat extra kleur. Peterselieworteltjes lijken op pastinaak maar zijn veel kleiner. Qua smaak lijkt het wel een beetje op de pastinaak. Je kan ook een pastinaak in parten snijden en toevoegen. 

  

Vorige artikel RECEPT: STOOFPEERSTJES MET IPA, GEMBER, YOGHURTMASCARPONE EN HAZELNOOTKRUIM
Volgende artikel WMF KERSTMENU
Beoordeel dit artikel:
5.0