maandag 9 maart 2020 / Categorieën: Recepten RECEPT: ZOETE AARDAPPELSOEP MET KOKOSMELK Makkelijk | Voor/bijgerecht | 4 personen 35-40 min bereidingstijd Nodig: staafmixer INGREDIENTEN 60 gram boter 350 gram gele paprika fijngesneden 100 gram ui fijngesneden 1 teentje knoflook fijngesneden 600 gram zoete aardappelen geschild en in stukken 500 ml groentebouillon 500 ml kokosmelk 40 gram pindakaas Sap van één limoen 40 gram zoute pinda’s geroosterd en grof gesneden 2 bosuitjes fijngesneden 1 rode peper fijngesneden ½ bosje koriander grofgesneden 1 limoen in partjes Zout en peper BEREIDINGSWIJZE Pel en snij de knoflook, ui en gele paprika fijn. Bewaar twee eetlepels van de gele paprika voor het serveren. Schil en snij de zoete aardappel in stukken. Fruit vervolgens gedurende 10 min de aardappels met de knoflook, ui en paprika in een pan. Voeg warme groentebouillon en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Kook gedurende 5-10 minuten, tot de aardappels zacht gekookt zijn. Voorbereid ondertussen de topping voor de soep; hak de rode peper en bosuitjes in fijne ringentjes, hak de koriander grof en de limoen in partjes. Rooster de pinda’s in een pan zonder vet en houd apart. Voeg de pindakaas toe aan de soep en gebruik de staafmixer om het geheel te pureren tot een gladde massa. Breng de soep op smaak met het limoensap en zout. Schenk de soep in de kommen en maak het gerecht af met de gesneden paprika, bosui, koriander, een beetje rode peper en pinda’s. Serveer met de limoen partjes. TIP Draai het vuur laag tijdens het bakken van de knoflook, zodat deze niet bruint. Anders wordt de knoflook bitter van smaak. Vorige artikel IS KARDEMOM HET NIEUWE KURKUMA? Volgende artikel ZÓ ZET JE IN NO TIME EEN VEGAN PAASBRUNCH OP TAFEL Beoordeel dit artikel: 5.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019