ZÓ ZET JE IN NO TIME EEN VEGAN PAASBRUNCH OP TAFEL
/ Categories: Keukengeheimen

ZÓ ZET JE IN NO TIME EEN VEGAN PAASBRUNCH OP TAFEL

Eieren, vers gesneden vleeswaren en kaas voor op brood zijn voor veel mensen onmisbaar tijdens Pasen. Maar hoe maak je het feestelijk voor iedereen? WMF laat zien dat een vega(n) brunch net zo lekker, gevarieerd én gezellig kan zijn.

#1. Aankleding is the key
Al sla je nog zoveel eten in, zonder een mooi gedekte tafel ben je nergens. Wees daarom niet te zuinig met decoratie. Van handbeschilderde eieren en kaarsen tot hysterische servetten, opvallend servies en paastakken in de kleuren van de lente: tijdens deze feestdag kan alles. Rian, stylist van WMF: “Kijk voor het tafelkleed wat het beste bij jouw interieur past, maar ga sowieso voor lekker groot zodat-ie ruim over de tafel hangt.” Heb je een ronde tafel? Dan kun je volgens haar het beste een vierkant kleed gebruiken. “En leg er voor wat extra volume een oud kleed onder, dat geeft een rijkere indruk.”

#2. Happy hour
Wat schenk je je gasten tijdens een vegan Paasbrunch? Een frisse smoothie, natuurlijk. Dit recept met bosfruit is bijvoorbeeld een aanrader. Vervang de melk voor amandelmelk of -yoghurt voor een vegan variant en mix alles met de WMF Kult Pro High Speed Blender door elkaar.

Ook leuk: vul een mooie karaf met fruitwater. Staat hartstikke vrolijk op tafel én het is makkelijk te maken. Stukjes aardbei, citroen en munt erin en hup - klaar ben je.

#3. On the side
Serveer een heerlijke vegan zoete aardappelsoep met daarbij diverse lekkere salades en brood. Veganistisch brood vind je gewoon in de schappen van de supermarkt (heerlijk met bieten-, avocado- of groentespread), en laat je inspireren door deze drie heerlijke veggie salades van WMF:

Tip: serveer brood op een mooie houten broodplank en doe de sla in voorraadpotten, zo krijg je een extra leuk effect op tafel. 

#4. Maak er iets speciaals van
Denk je eens in: zacht smeltende vegan kaas gecombineerd met gegrilde paprika, champignons en vleesvervangers… Klinkt heerlijk, niet? Doe daarom eens gek en zet het gourmetstel niet pas met kerst, maar met Pasen op tafel en ga vegan gourmetten. Inspiratie vind je in het artikel: gourmetten met minder vlees, dit zijn heerlijke inititatieven. Wedden dat je je bezoek aangenaam verrast?

Met de LONO Raclette van WMF haal je de allerbeste smaak uit deze ingrediënten. Hij is gemaakt van hoogwaardig Cromargan® roestvrijstaal, de temperatuur is variabel instelbaar en - niet onbelangrijk- een blikvanger op tafel. De acht pannetjes hebben een antiaanbaklaag en zijn daarom gemakkelijk schoon te maken. Pannetjes die niet worden gebruikt, kunnen veilig in de opslagruimte van de raclette worden opgeborgen.

 

 

Previous Article RECEPT: ZOETE AARDAPPELSOEP MET KOKOSMELK
Next Article TIPS & TRICKS VOOR HET BAKKEN VAN BROOD
Rate this article:
5.0