5X RACLETTE RECEPTEN VOOR SINTERKLAAS
/ Categories: Recepten

5X RACLETTE RECEPTEN VOOR SINTERKLAAS

De koude dagen vragen om een heerlijk gezamenlijk diner thuis! Wat dacht je van heerlijk samen racletten voor Sinterklaas, of gewoon zomaar? Wij verzamelden diverse raclette recepten voor je, zoals gegrilde vijgen met mascarpone crème en biefstuk met mango en feta. De recepten zijn gebaseerd op 4 personen. 

1. RACLETTE MET APPELS EN HONING

DIT HEB JE NODIG

  • 1 sinaasappel
  • 500 ml water
  • 2 steranijs
  • 1 kruidnagel
  • 1 theelepel gemalen peper
  • 4 appels
  • 500 g kaas
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 eetlepel boter
  • 100 g walnoten
  • 3 eetlepels honing
  • Zout

ZO MAAK JE HET

  1. Snijd de sinaasappel met de schil in dunne plakjes. Kook de plakjes met de kruiden 5 minuten in 500 ml water. Schil de appels en snij in acht gelijke stukken en breng aan de kook in het water. Laat dit vervolgens afkoelen.

  2. Snijd de kaas in plakjes, was en maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in stukken van 3 centimeter lang. Fruit de lente-uitjes met de boter en een snufje zout 5 min.

  3. Haal de appelstukjes uit de bouillon, verdeel ze met de lente-uitjes en grof gehakte walnoten in de raclette pannetjes, besprenkel met honing en bestrooi met plakjes kaas en bak af in de raclette pannetjes. 

2. RACLETTE MET ZALM EN MOZZARELLA

DIT HEB JE NODIG

  • 300g zalm, in dunne plakjes
  • 10 cocktailtomaten, in plakjes
  • 150 g verse champignons, in plakjes
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels olijfolie, eerste persing
  • 2 teentjes knoflook

ZO MAAK JE HET

  1. Pluk de basilicumblaadjes van de steel en hak ze fijn, hak de knoflook fijn en snijd de mozzarella in blokjes. Doe de blokjes in een kom en meng met de basilicum, knoflook en olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
  2. Doe de zalm in de pannetjes, verdeel de plakjes tomaat en champignons, giet het mozzarellamengsel erover en bak in de raclette pannetjes.

3. RACLETTE BIEFSTUK MET MANGO EN FETA

DIT HEB JE NODIG

  • 1 mango
  • 400 gram biefstuk
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 200 gram feta
  • 1 handje verse oregano 
  • Zout en peper

ZO MAAK JE HET

  1. Verwijder de pit van de mango. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
  2. Snijd de biefstuk in dunne plakjes. Meng vervolgens de olie en het vlees en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bak het vlees met de marinade 3-4 min op de bovenste plaat/grill.
  4. Leg vervolgens de mango en feta in de pannetjes en bak in de raclette pannetjes. Serveer met de biefstuk en garneer eventueel met oregano

4. RACLETTE MET APPEL EN KANEEL

DIT HEB JE NODIG

  • 2 appels
  • 200 ml slagroom
  • 2 eierdooiers
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel poedersuiker

ZO MAAK JE HET

  1. Meng de slagroom samen met de twee eidooiers, kaneel en poedersuiker.

  2. Snijd de appels in dunne partjes en leg ze in een waaiervorm in de raclette pannetjes, giet het romige mengsel erover en bak in de raclette.

5. MARINADE VOOR VARKENSVLEES

DIT HEB JE NODIG

  • 500 gram varkensvlees naar keuze
  •  2 knoflooktenen
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 2 scheutjes citroensap, vers geperst
  • 6 theelepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel suikerbietensiroop
  • 2 takjes verse rozemarijn
  •  Zout en peper

ZO MAAK JE HET

  1.  Hak de rozemarijn en knoflook grof. Doe beide in een kom en meng met de rest van de ingrediënten.
  2. Snijd het vlees naar keuze in kleine blokjes, voeg toe aan de marinade, meng goed en laat minimaal 2 uur in de koelkast staan.
  3. Verdeel erover de pannen en voeg toe aan de raclette om te bakken.

 

 

Previous Article RECEPT: SCHORSENEREN MET KASTANJES, GEBRUINDE BOTER EN SPEKKRUIM
Next Article RECEPT: PERFECTE MINI PAVLOVA VOOR KERST
Rate this article:
5.0