ZO DOE JE DAT: 3 X INFUSED WATER OP TAFEL
Een mooie karaf gevuld met water en een paar takjes munt, wat verse frambozen, besjes of rozenblaadjes. Meer is er niet nodig om water om te toveren tot een feestelijk drankje. Ook een paar ijsblokjes met prachtig bevroren kruidenblaadjes of bloemetjes staat al snel gezellig. Infused water wordt het ook wel genoemd, wat eigenlijk niet meer is dan een water met een smaakje.
De waterkaraffen van WMF zijn van zichzelf al een juweeltje op tafel, maar door er kruiden, fruit en of bloemen aan toe te voegen creëer je al snel een feestje op tafel. Door het ‘infuseren van water’ kun je water – naast dat het gezellig staat – ook een bijzonder smaakje geven, zonder dat er ook maar een gram suiker aan te pas komt. ‘Infused water wordt het ook wel genoemd. Maar eigenlijk is het niet meer dan een water met een smaakje. Het is een simpele manier om een gezonder dorstlesser te maken, die nauwelijks calorieën bevat en zonder overheersende zoete smaak.
Gezond, lekker en feestelijk
Voeg bijvoorbeeld frisse citroen en verse munt aan het water toe of – nu het volop herfst is - geef er een warme chai-boost aan met kardemom, kaneel en sinaasappel. Sommige kruiden en vruchten staan hun smaakstoffen snel af aan water, zoals limoen, munt en citroen, maar de meeste kruiden doen er wat langer over. En sommige vruchten, zoals blauwe bessen of bramen bijvoorbeeld, geven na een tijdje ook een feestelijk kleurtje aan het water. WMF inspireert jullie graag met de volgende 3 recepten, maar experimenteer vooral en maak je eigen infused water. Want je kunt het zo gek niet bedenken, of het kan in je water.
Fruitwater met thee
DIT HEB JE NODIG:
- WMF Waterkaraf
- WMF-waterglazen
- Verse thee met gedroogde fruitsoorten,
- Een halve grapefruit
- Een halve sinaasappel
- Paar schijfjes limoen
- 2 takjes munt
- Een scheutje gembersiroop
ZO MAAK JE HET:
1. Zet de gedroogde fruitthee en laat goed trekken.
2. Zeef vervolgens de thee en zet koud.
3. Snijd de grapefruit, de sinaasappel en de limoen in schijfjes.
4. Voeg dit toe aan de thee en laat het mee koelen met twee takjes munt.
5. Mocht je de thee niet zoet genoeg vinden, dan kun je een scheutje gembersiroop toevoegen.
Aardbei citroen-basilicumwater
DIT HEB JE NODIG:
- 6 aardbeien
- 1/2 citroen
- 2 takjes basilicum
- IJsblokjes
- Water
- WMF-waterkaraf
- WMF-waterglazen
ZO MAAK JE HET:
- Snijd de aardbeien in stukjes en de limoen in schijfjes en doe in de karaf.
- Vul de karaf met water en voeg de takjes basilicum toe.
- Voeg de ijsblokjes toe en zet op tafel.
Bosbes-lavendelwater
DIT HEB JE NODIG:
- Handjevol bosbessen
- 10 lavendel bloemetjes
- IJsblokjes
- Water
- WMF-waterkaraf
- WMF-waterglazen
ZO MAAK JE HET:
- Doe de bosbessen en de lavendel in de karaf.
- Vul de karaf met water en voeg de ijsblokjes toe.
- Zet het feestelijk paars getinte ‘infused water’ op tafel.
Bewaartip:
Als je het water niet meteen drinkt, houd de karaf dan tot gebruik in de koelkast. Het water blijft dan ca. 2 dagen houdbaar.
Stylingtip:
IJsblokjes met kruiden en bloemen staan niet alleen feestelijk in een karaf met water, maar doen het ook leuk ook in prosecco, (gin-)tonic en andere heldere dranken.
Zo maak je het:
Vul een ijsblokjesvorm met bijvoorbeeld lavendelbloemen, muntblaadjes, kamillebloemen, dilletoppen, rozemarijntoppen, kervel, viooltjes of basilicumblaadjes en voeg daarna water uit de kraan of mineraalwater (dan blijft het ijs helderder dan met kraanwater) toe en zet de ijsblokjeshouder ca. 4 uur in de vriezer.
WMF-Waterkaraffen
WMF heeft meerdere waterkaraffen in zijn assortiment. En het fijne is, ze zijn niet alleen mooi qua design, ze zijn zo sterk dat je er zelfs warme dranken zoals thee in kunt doen. Mooi om bijvoorbeeld verse muntthee in te serveren, maar ook erg geschikt voor allerlei soorten infused water. Leef je uit!