RECEPT: CHAI THEE
/ Categories: Recepten

RECEPT: CHAI THEE

DIT HEB JE NODIG

Voor 1 pot thee

  • 1 cm gember
  • ¼ theelepel zwarte peper
  • 4 groene kardemompeulen
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 500 ml water
  • Variatie: sinaasappel, venkelzaad, suiker of zwarte thee

ZO MAAK JE HET

Voeg alle kruiden en de gember toe aan het theefilter van de waterkoker. Hang hem in het koude water en zet de waterkoker aan op de gewenste temperatuur. We adviseren de thee wat langer te trekken (10-15min) op een lagere temperatuur dan meteen op 90graden. Dan krijg je de beste smaken in je verse kruiden chai-thee. 

Heb je tijdens je bezoek ook de pittige gamba's of vijgenrepen geproefd? Ook deze recepten zijn te vinden op ons blog!

Previous Article WMF KERSTMENU VAN JANNEKE PHILIPPI
Next Article RECEPT: VIJGENREPEN
Rate this article:
5.0