vrijdag 1 april 2022 / Categorieën: Recepten RECEPT: PITTIGE GAMBA'S MET PEULTJES, PAKSOI EN NOEDELS DIT HEB JE NODIG Voor 2 personen ½ sjalot 1 teen knoflook ¼ rode peper 1 centimeter gember sap van ½ limoen 40 ml avocado olie 6 gamba’s 50 g peultjes 2 stengels paksoi 1 lente ui, witte gedeelte bij de groenten/groene bij de noedels 50 g noedels 2 takjes koriander ringetjes rode peper(deel peper van de marinade) 10 cashewnoten ZO MAAK JE HET Voor de gamba's: pel de sjalot en knoflook en snijd ze in grove stukken. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd in dunne ringetjes. Doe naar smaak in de marinade. De rest bewaar je voor door de noedels. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Doe de sjalot, knoflook, peper en gember samen met de sap van de limoen en de olie in de keukenmachine en draai fijn. (voeg olie toe als het geheel niet smeuïg genoeg is). Breng op smaak met zout. Voeg de gamba’s toe en schep ze door de marinade. Zet apart. Voor de groenten: verwijder de draad van de peultjes en snijd in schuine stukken. Snijd het blad van de paksoi los van de steel. Snijd de steel in maantjes. Snijd het groen in repen en hou het blad apart. Snijd de lente ui in ringetjes. Hou het groen en wit apart van elkaar. Voor de noedels: doe de noedels in de gaarschaal en voeg water toe totdat de noedels net onderstaan. Voeg wat zout toe. Vul het reservoir met water. Zet de noedels in de onderste gaarruimte. Stel de stoomkoker in op 20 minuten. Doe de groenten en de gamba’s in de bovenste gaarruimte en zet de timer op 7 minuten. Druk op start. Doe de laatste minuut het groen van de paksoi en het wit van de lente ui erbij. Serveren. Meng de noedels met sesamolie, fijngesneden groen van de lente ui, de cashewnoten en de chiliringen. Verdeel dit over 2 borden. Meng de groenten door elkaar en schep op de noedels. Dan op ieder bord 3 gamba’s en garneer met wat koriander. Heb je tijdens je bezoek ook de Chai thee of vijgenrepen geproefd? Ook deze recepten zijn te vinden op ons blog! Vorige artikel RECEPT: VIJGENREPEN Volgende artikel RECEPT: GESTOOMDE ROODBAARS MET GROENTEN Beoordeel dit artikel: 4.0
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019