RECEPT: PUY LINZENSOEP MET DASLOOK & BRANDNETELS UIT DE WMF SNELKOOKPAN
/ Categories: Recepten

RECEPT: PUY LINZENSOEP MET DASLOOK & BRANDNETELS UIT DE WMF SNELKOOKPAN

Deze linzensoep maak je in een handomdraai in de WMF snelkookpan. Serveer deze met een pesto van groene kruiden uit het seizoen en verse bladgroente. In dit recepten gebruikten we daslook en brandnetels. Brandnetels zijn lekker en voedzaam. Je verwerkt ze zoals spinazie in een gerecht. No worries, na verhitting prikken ze niet meer. Ook lekker om thee van te zetten. De daslook kun je bijvoorbeeld ook vervangen door look-zonder-look of rucola en de brandnetels door raapsteeltjes of verse spinazie.

Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) 

 

DIT HEB JE NODIG

4 personen

Voor de Puy Linzensoep

  • Scheutje olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 wortel, in dunne plakjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 venkel, in dunne plakjes
  • 100 gr puy linzen
  • 1 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • zout en peper
  • 2 handen brandnetels*
  • WMF Snelkookpan


Voor de daslookpesto:

  • 2 handjes verse daslookblaadjes
  • 25 ml olijfolie extra vierge
  • 25 gr pistachenoten
  • 1 el edelgistvlokken of parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap of appelazijn
  • WMF Kult X Staafmixer


* Tip: neem een vergiet en een schaar. Knip de brandnetels en laat ze direct in het vergiet vallen en spoel ze even af onder kraan.

ZO MAAK JE HET

  1. Zet de snelkookpan op het fornuis. Fruit de uien en knoflook met een beetje olijfolie aan in de snelkookpan. Voeg de wortel, prei en venkel toe en bak deze 2 minuten. Voeg de puy linzen, water en een bouillonblokje samen met zout en peper toe. Plaats de deksel op de pan en breng de pan op druk. Zodra de druk-indicator omhoog komt, zet je de hittebron uit. Laat de pan vijf minuten staan en verwijder de deksel. Proef of de linzen gaar zijn. Zo niet, laat de soep dan nog even koken.
     
  2. Maak ondertussen de pesto door alle ingrediënten te mixen met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
     
  3. Roer de brandnetels door de hete soep. Verdeel de soep over vier kommen samen met 1 eetlepel pesto. Lekker met geroosterd zuurdesembrood.
Previous Article RECEPT: Gebakken kabeljauw met gestoofde spitskool en sesamkoraal
Next Article RECEPT: ZWARTE RIJST CURRYRISOTTO MET GROENE ASPERGES
Rate this article:
No rating