RECEPT: RABARBER-AARDBEIENCRUMBLE MET AMANDELEN EN ROOM
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: RABARBER-AARDBEIENCRUMBLE MET AMANDELEN EN ROOM

Makkelijk | nagerecht | 4 personen

15 min bereidingstijd | 1 uur rusttijd | 30 min baktijd 

Nodig: WMF FUSIONTEC Mineral Kook- en braadpan

 

DIT HEB JE NODIG

  • 500 gram rabarber
  • 500 gram aardbeien 
  • 250 gram geleisuiker 
  • 300 gram bloem
  • 100 gram amandelschilfers
  • 100 gram suiker
  • Vanillemerg van één vanillestokje
  • 200 gram koude boter, in blokjes
  • 1 theelepel citroenschil
  • Snufje zout
  • 400 ml verse slagroom

 

ZO MAAK JE HET

1. Was en maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2 cm. Was en maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden of in vieren, afhankelijk van de grootte. Schraap het vanillemerg uit het stokje en meng dit samen met de geleisuiker door de aarbeien en rabarber en laat 1 uur intrekken. 

2. Meng de bloem, amandelen, suiker en zout in een kom. Rasp de citroenschil en meng dit vervolgens met de boterblokjes om de crumble te maken. Verwarm ondertussren de oven voor op 180°C boven- / onderwarmte.

3. Verdeel het fruitmengsel in de ovenbestendige WMF FUSIONTEC Mineral kook- en braadpan en giet de crumble erover. Dankzij de snelle opwarming van de braadpan en zijn optimale warmteverdeling kan de warmte gelijkmatig worden afgegeven, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat. Daarbij kan de pan mét deksel tot wel 180°C verwarmd worden en zonder deksel zelfs to 250°C. 

4. Bak in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin. Laat vervolgens afkoelen tot lauwwarme kamertemperatuur. 

5. Klop de ondertussen slagroom stijf met wat suiker en serveer dit bij de rarbarber-aardbeiencrumble. 
 

Vorige artikel RECEPT: ROGGEBROOD MET ZALM, MIERIKSWORTELCRÈME EN KROKANTE KAPPERTJES
Volgende artikel WMF LEGT UIT: ALLES OVER DEEG
Beoordeel dit artikel:
5.0