HERTENSTOOF MET GEBAKKEN EEKHOORNTJESBROOD EN PUREE VAN KNOLSELDERIJ
(Voor 4 personen)
DIT HEB JE NODIG:
- 150 g ontbijtspek
- 800 g hertengoulash (in stukjes gesneden hertenvlees)
- 2 uien
- 1 stronk prei
- 300 g wortel
- 2 tenen knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 5 jeneverbessen
- 10 peperkorrels (gekneusd)
- 350 ml rode wijn
- 350 ml runderbouillon
- 150 g ontbijtkoek
- 500 g knolselderij
- 500 g aardappelen(kruimig)
- Mespunt nootmuskaat
- Boter
- 1 teen knoflook
- 250 g eekhoorntjesbrood
- 3 sjalotten
- WMF Vitalis stoompan
ZO MAAK JE HET:
De hertenstoof
1. Snijd het spek, de ui, prei en de wortel in kleine stukjes.
2. Bak het spek 5 minuten in een braadpan. Doe vervolgens het hertenvlees erbij en bak het bruin.
3. Blus af met de rode wijn en de bouillon en breng het geheel aan de kook.
4. Doe de groenten, jeneverbessen, peperkorrels, rozemarijn en knoflook erbij. Laat dit op half vermogen 2 uur pruttelen.
5. Voeg 3 kwartier voor het einde de ontbijtkoek toe.
De puree
6. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
7. Stoom de aardappels in de WMF Stoofpan in 20 tot 25 minuten gaar.
8. Snijd de knolselderij in grove stukken en doe deze erbij als de aardappelen 10 minuten stomen. Kook in 20 tot 25 minuten gaar.
9. Stamp de gekookte aardappelen en knolselderij fijn, voeg wat nootmuskaat en boter toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
10. Snijd vervolgens het Eekhoorntjesbrood in de lengte doormidden.
11. Bak de sjalotten met het Eekhoorntjesbrood in de boter en breng op smaak met peper en zout.
12. Verdeel de knolselderijpuree over 4 borden. Schep daarover de hertengoulash en voeg als laatste het gebakken Eekhoorntjesbrood toe.