TIPS & TRICKS VOOR HET BAKKEN VAN BROOD
/ Categories: Keukengeheimen

TIPS & TRICKS VOOR HET BAKKEN VAN BROOD

Zit je thuis en heb je zin om in de keuken te staan? Bak samen - eventueel met je kinderen - een heerlijk vers brood! Met deze tips & tricks lukt het zeker én tippen we onze favoriete broodrecepten: mediterraan brood & speltbrood met zonnebloempitten.

Ingrediënten

Houd alle ingrediënten, die voor het bakken van brood gebruikt worden, op kamertemperatuur. Bij het vullen van het bakblik wordt de volgende volgorde aangehouden (Tenzij anders aangegeven):

  • Vul het bakblik eerst met alle vloeibare ingrediënten zoals water of olie.
  • Vul daarna de droge ingrediënten aan.
  • Gist wordt als laatste toegevoegd om een vervroegd gaar proces te voorkomen.

Timer functie

Als je de timer wilt gebruiken, gebruik deze dan bij al reeds gemaakte recepten. Zorg ervoor dat er geen bederfelijk voedsel wordt gebruikt. Hier is het bijzonder belangrijk om aandacht te schenken aan de scheiding tussen droge gist en vloeistoffen. Eerst voeg je de vloeistoffen toe en als laatste pas de droge gist!

Broodbakmachine

Voor een tevreden eindresultaat is het belangrijk dat de deksel alleen geopend wordt om ingrediënten na te vullen. Anders kan er warmte verloren gaan wat invloed heeft op het bakresultaat. Dankzij de verlichting en het raampje kun je de voortgang bekijken.

Na het bakken

Het brood moet onmiddellijk na het bakken uit de bakmachine worden gehaald - uiterlijk vóór het einde van de opwarmtijd van 60 minuten - en op een rooster worden gelegd om af te koelen. Als het brood afgekoeld is kan het beter worden gesneden.

Recepten

 

 

Previous Article ZÓ ZET JE IN NO TIME EEN VEGAN PAASBRUNCH OP TAFEL
Next Article WAAROM FILTERKOFFIE NIET ZO’N GEK IDEE IS
Rate this article:
5.0