5 X LEKKERE (EN GEZONDE) SMAAKMAKERS VOOR IN DE THEE
/ Categories: Smaakmakers

5 X LEKKERE (EN GEZONDE) SMAAKMAKERS VOOR IN DE THEE

De bladeren vallen van de bomen, de truien komen langzaamaan weer de kast uit en 's avonds is het weer vroeg donker. Een heerlijke periode om lekker te theeleuten en jezelf op te warmen op de bank. Met onderstaande smaakmakers maak je jouw herfst thee éxtra lekker en gezond.

Munt
Heb je moeite om op te starten ’s ochtends? Doe een takje verse munt in je thee (met naar smaak een scheutje honing) en je bent zo wakker. Ook helpt een kopje muntthee tegen stress, misselijkheid, hoofdpijn en bevordert het je spijsvertering.

Zoethoutwortel
Voor wie dol is op zoet, maar liever niet te veel suiker gebruikt, is zoethoutthee een heerlijk alternatief - helemaal als je een zere keel hebt of verkouden bent. Wel goed om te weten: in zoethoutthee zit een stof die de bloeddruk verhoogt. Dat is prima als je een lage bloeddruk hebt, maar bij een normale bloeddruk kun je het ’t beste bij maximaal twee kopjes per dag laten. 

Gember
Gember kent een waslijst aan positieve eigenschappen: het kalmeert je maag, vermindert stress, verbetert de doorbloeding, helpt bij afvallen - en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Elke dag een of twee schijfjes in je thee is al voldoende. Vind je de smaak wat heftig, dan kun je er citroen of een lepel honing aan toevoegen.

Citroen
Een schijfje citroen in je thee werkt niet alleen verfrissend, het is ook nog hartstikke gezond. Citroensap bevat namelijk veel vitamine C en kalium (dus goed voor je huid, weerstand en bloeddruk) én het helpt je spijsvertering op gang te komen. Heb je last van een opgeblazen gevoel? Ook dan kan citroenthee verlichting bieden.

Kurkuma
Mensen die een opkikker nodig hebben, zweren bij kurkumathee, ook wel golden tea genoemd. Het recept voor één theepot: 

  • 500 ml kokend water
  • 3 schijfjes citroen
  • 2 plakjes gember
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • 1 kaneelstokje

Lees ook de blog zomerse dorstlesser: zet-fruitwater op tafel, voor meer inspiratie voor verkoelende drankjes.

Topcadeau voor iedere theeleut
Verse thee maken was nog nooit zo makkelijk met de WMF KITCHENminis® thee- en waterkoker 2in1. Het apparaat beschikt over vijf temperatuurinstellingen waarmee je perfect water aan de kook brengt én het beschikt over een ingebouwde theezakhouder met een aroma micro zeef. Gewoon inschenken en genieten dus!

 

Previous Article 3 STOOFTIPS UIT DE WMF KEUKEN
Next Article RECEPT: BOEUF BOURGUIGNON MET BOSPADDENSTOELEN, SPEKJES EN SPERZIEBONEN
Rate this article:
5.0